Abel Tomàs

BIOGRAFIA

Va néixer a Barcelona el 1980. Va començar a estudiar música amb el seu pare i violí amb Joan Tomàs. Ha estat alumne de Z. Bron i de S. Fatkouline a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía i posteriorment de V. Tretjakov a la Universitat de Música i Dansa de Colònia. La seva formació cambrística ha estat  profundament influenciada pels mestres W. Levin, R. Schimdt i G. Kurtág.

Ha estat premiat en diversos concursos nacionals i internacionals a Espanya i Argentina. Com a solista ha actuat  amb diverses  orquestres, com ara  l’Orquestra Simfònica de Barcelona, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Simfònica d’Euskadi, l’Orquestra Simfònica de Tenerife i amb directors com J. Judd, J. Hirokami, V. Pablo Pérez, C. Rizzi, R. Gimeno i Z. Mehta. Ha realitzat nombrosos recitals de violí i piano amb els pianistes O. Shaham, M. Yampolsky, A. Katz, E. Nebolsin, K. Moretti i H. Sun Lim. També ha col·laborat amb músics com G. Caussé, M. Gulyas, S. Ito i A. Melnikov.

Als 16 anys va entrar a formar part del Quartet Casals, conjunt de cambra reconegut internacionalment amb qui manté una activitat artística molt intensa oferint concerts a les millors sales europees i en gires per Amèrica Llatina, Estats Units i Japó. Des del 2004 el Quartet grava exclusivament per Harmonia Mundi, segell amb el qual ha realitzat 12 enregistraments. El Quartet ha guanyat el Premio Nacional de Música 2006, el Premi Ciutat de Barcelona 2005 i el Premi Nacional  de Cultura de Catalunya 2016.

Des del 2009, juntament amb el seu germà Arnau Tomàs i la pianista Hyo-Sun Lim, és membre fundador del Ludwig Trio. Amb aquest grup i amb l’Orquestra Simfònica de Galícia sota la batuta de V. Pablo Pérez ha gravat dos àlbums amb el segell Aglae.

Al marge de la seva activitat concertística, imparteix classes de música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya, i és professor de música de cambra convidat a la Musikchochschule de Colònia. Participa també en diversos cursos i classes magistrals tant a Europa com als Estats Units.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?