Albert Recasens

Albert Recasens ©Albert Recasens
BIOGRAFIA

Després dels estudis musicals a Tarragona, Barcelona, ​​Bruges i Gent, va cursar la carrera de musicologia a la Universitat Catòlica de Lovaina, on es va doctorar amb una tesi sobre la música escènica madrilenya del segle XVIII. Des dels inicis de la seva carrera, combina la pràctica musical, la gestió i la investigació musicològica, convençut que cal un esforç interdisciplinari i un compromís total per divulgar el patrimoni musical oblidat. Ha publicat articles musicològics en diverses revistes i enciclopèdies, nacionals i estrangeres, i ha estat membre de projectes de recerca (UAM, UB). El seu projecte de recuperació “Pedro Ruimonte a Brussel·les” va ser beneficiari dels Ajuts Fundació BBVA a Investigadors i Creadors Culturals 2016.

El 2005, va iniciar un ambiciós projecte de recuperació del patrimoni musical espanyol amb la fundació del conjunt La Grande Chapelle i el segell discogràfic Lauda. Des de llavors, està donant a conèixer obres inèdites dels grans mestres dels segles XVI a XVIII (A. Lobo, P. Ruimonte, J. P. Pujol, C. Patiño, J. Hidalgo, C. Galán, S. Durón, J. García de Salazar, F. Valls, J. de Nebra, A. Rodríguez de Hita, F. J. García Fajer, J. Lidón, etc.) que constitueixen estrenes o primers enregistraments mundials.

El 2007, va assumir la direcció artística de La Grande Chapelle. Des de llavors ha dirigit nombrosos concerts tant de polifonia com de música barroca. Entre les estrenes de música teatral, cal esmentar l’acte sacramental La Paz Universal de Calderón de la Barca (amb Juan Sanz i Ana Yepes), l’òpera Compendio sucinto de la revolución española (1815) de Ramón Garay i les Fortunas de Andrómeda y Perseo (1653) de Calderón i Hidago (atrib.).

Considera una veritable missió l’edició discogràfica que aglutini els resultats de les investigacions dutes a terme per a les restitucions musicals de La Grande Chapelle.

Des de setembre de 2019 és investigador de Creativitat i herència cultural a l’Institut Cultura i Societat (ICS) de la Universitat de Navarra.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?