Alejandro Gómez Pareja

Alejandro Gómez-Pareja ©Alejandro Gómez-Pareja
BIOGRAFIA

Reconegut per la crítica com un dels joves violoncel·listes més prometedors de la seva generació, Alejandro Gómez Pareja transmet passió i entusiasme en cadascuna de les seves interpretacions.

Des de la seva primera actuació als 11 anys com a solista amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, sota la direcció de Manel Valdivieso, fins a la interpretació més recent a L’Auditorio Nacional dirigit per David Afkham, Gómez Pareja ha obtingut una gran experiència malgrat la seva joventut.

El seu talent ha estat reconegut amb primers premis en diversos certàmens internacionals: Concurs Villa de Llanes (2018), Concurs Ribeira Sacra (2020), Concurs Appassionato Jöel Klepal de Caen (2021), així com el segon premi a la Gustav Mahler Cello Competition de Praga (2021), guardons que li han obert les portes de teatres com el Jovellanos de Gijón o el de la Filharmònica d’Oviedo, i li han ofert l’oportunitat d’actuar en recitals i concerts com a solista d’orquestra a Caen (França) durant la temporada 2021-22.

Ha participat en diversos festivals internacionals com el Mozarteum de Salzburg, la Universitat de Brunswick a Maine i el Festival Pau Casals a Prades, on ha treballat amb mestres de renom com Maria Kliegel, Orfeu Mandozzi, Danjulo Ishizaka, Thorleiff Thedeen i Frans Helmerson.

Va ingressar a l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid a una edat molt primerenca i va estudiar amb Jens Peter Maintz i Fernando Arias. El 2021 va ser premiat amb el reconeixement d’alumne més excel·lent de la Càtedra de Violoncel. Actualment és membre del Trio Arriaga de Banco de España i toca un violoncel francès Collin Mezin (fill) de 1930.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?