Alexandra Dovgan

Alexandra Dovgan ©Oscar Tursunov
BIOGRAFIA

Va néixer el 2007 i va començar els seus estudis de piano a l’edat de quatre anys. El seu talent va sorgir quan, amb cinc anys, va superar les proves extremadament competitives per accedir al Conservatori Estatal de Moscou, on actualment estudia amb la reconeguda mestra M. Marchenko.

Ha estat guardonada en el Concurs Internacional de Piano Vladimir Krainev de Moscou, el Concurs Internacional Astana i el Concurs Internacional de Televisió “El Trencanous”. El 2018, quan encara no tenia 11 anys, va obtenir fama mundial al guanyar el Gran Premi del II Concurs Internacional de Piano per a joves pianistes de Moscou.

Malgrat la seva curta edat, ja ha debutat en algunes de les sales de concerts més prestigioses. El 2018, va inaugurar el Festival Internacional de Piano Mariinsky amb D. Matsuev i V. Gergiev. El 2019, va realitzar la seva primera aparició a la Philharmonie de Berlín i al Concertgebouw d’Amsterdam. Aquest mateix any, la jove pianista va impressionar als crítics i al públic amb una interpretació molt aclamada al Festival de Salzburg, culminant l’any amb un recital triomfal al Théâtre des Champs Elysées de París. El 2020, Dovgan va tornar a Salzburg per tocar amb l’Orquestra Mozarteum sota la direcció de T. Pinnock, a Ljubljana amb Slovenska Filharmonija i P. von Steinaecker, i a Lugano amb l’Orquestra Svizzera Italiana dirigida per F. Leleux.

Els seus principals compromisos de 2021 inclouen recitals a la Konzerthaus de Viena, la Boulez Saal de Berlín, el Prinzregententheater de Munic, al Théâtre des Champs Elysées de París, la Tonhalle de Zuric, així com actuacions a Basilea, Milà o Copenhaguen. També actuarà amb la Filharmònica d’Estocolm de T. Koopman, i amb l’Orquestra de Cambra de Basilea amb U. Benedetti Michelangeli.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?