Alondra de la Parra

Alondra de la Parra ©Peter Rigaud.
BIOGRAFIA

Alondra de la Parra ha guanyat una gran popularitat per les seves actuacions fascinants i vibrants i pel seu compromís amb els compositors llatinoamericans. Ha dirigit més de 100 orquestres de les més prestigioses del món, incloent-hi l’Orquestra de París, l’Orquestra Filharmònica de Londres, la Tonhalle de Zuric, la Simfònica de Bamberg, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, de la Ràdio de Berlín, la Simfònica de São Paulo o l’Orquestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Ha estat directora musical de l’Orquestra Simfònica de Queensland (2017-2019), convertint-se així amb la primera directora musical d’una orquestra australiana. És ambaixadora cultural oficial de Mèxic, on va aconseguir vendes de nivell platí del seu primer àlbum Mi Alma Mexicana i, el 2017, va ser nomenada ambaixadora internacional de la marca Mercedes-Benz. Des de juliol de 2017, és protagonista i reportera de Música Maestra, una sèrie de vídeos en línia i programes de televisió que emet Deutsche Welle.

En la temporada 2019-20, va debutar amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena al Musikverein, amb l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg, amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt i amb la Staatskapelle Dresden. Va dirigir Romeo i Julieta de Txaikovski amb el Ballet de Queensland a Brisbane, un concert a la Komische Oper de Berlín i va tornar a dirigir la Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, amb qui ha treballat estretament durant diversos anys.

Els compromisos de les últimes temporades inclouen el seu debut amb la Simfònica NHK de Tòquio, al Beethovenfest Bonn, el seu cèlebre retorn amb l’Orquestra de París que va ser transmès en directe pel canal de televisió Arte, aparicions amb l’Orquestra del Festival Verbier, la Filharmònica de la BBC, l’Orquestra Nacional de la BBC de Gal·les i una presentació orquestral en viu de la pel·lícula West Side Story a l’Auditori Nacional de Mèxic, així com l’estrena mundial de la nova producció Thamos al Mozartwoche Salzburg juntament amb Camerata Salzburg i La Fura dels Baus, també el seu debut al Festival de Pasqua d’Aix-en-Provence.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?