Andreas Ottensamer

Andreas Ottensamer ©Stefan Öderath. Deutsche Grammophon
BIOGRAFIA

Andreas Ottensamer ha encisat tant el públic com la crítica amb les seves dots musicals extraordinàries i la seva versatilitat com a clarinetista, director artístic i director d’orquestra.

Ottensamer és considerat un dels millors instrumentistes dels nostres dies i és clarinet solista a les principals sales de concert del món amb orquestres com la Filharmònica de Berlín, la Filharmònica de Viena, l’Orquestra de Cambra Mahler, la Filharmònica de Londres, la Filharmònica de Seül i l’Orquestra Simfònica NHK de Tòquio i amb directors com Mariss Jansons, Sir Simon Rattle, Andris Nelsons, Yannick Nezet-Seguin, Daniel Harding i Lorenzo Viotti.

Habitualment és artista convidat a festivals com el Festival de Salzburg, el Festival Gstaad Menuhin, el Festival de Música de Rheingau i el Festival d’Ais de Provença.

Ottensamer té un acord exclusiu per enregistrar amb Deutsche Grammophon des de l’any 2013, cosa que el converteix en el primer clarinetista de la història de la discogràfica. Per al seu àlbum Blue hour, que inclou obres de Weber, Mendelssohn i Brahms, va tocar amb la Filharmònica de Berlín, dirigida per Mariss Jansons. Gràcies a aquest disc va rebre el segon premi Opus Klassik a instrumentista de l’any. Juntament amb Yuja Wang i Gautier Capuçon, ha enregistrat el Trio per a clarinet de Brahms, que Deutsche Grammophon va publicar el setembre del 2022.

Andreas Ottensamer va néixer el 1989 a Viena. Ve d’una família austrohongaresa de músics i es va iniciar en la música ben aviat: va rebre les primeres classes de piano als quatre anys. Amb deu anys, va començar a estudiar violoncel a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena i el 2003 va canviar el violoncel pel clarinet.

El 2009 va interrompre els seus estudis universitaris a Harvard per incorporar-se a l’Acadèmia Orquestral de la Filharmònica de Berlín.

Ottensamer ha estudiat direcció orquestral amb el professor Nicolas Pasquet a Weimar i ha assistit a classes magistrals del professor Johannes Schlaefli i Jaap van Zweden.

Des del març del 2011 Ottensamer ostenta el càrrec de primer clarinetista de l’Orquestra Filharmònica de Berlín.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?