Andrew Lawrence-King

Andrew Lawrence-King ©ALK
BIOGRAFIA

Virtuós de l’arpa barroca, Andrew Lawrence-King és un dels grans intèrprets del repertori de música antiga. Artista creatiu i carismàtic, ha dirigit òperes i oratoris barrocs a la Scala de Milà, a l’Òpera de Sydney, al Casals Hall de Tòquio, a la Philarmonie de Berlín, al Konzerthaus de Viena, al Carnegie Hall de Nova York i al Palau de Bellas Artes de Mèxic.

Va estudiar a Cambridge i a l’Early Music Center de Londres. Toca l’arpa, el clavicèmbal, l’orgue, el psalteri, les percussions i la guitarra, entre d’altres instruments. Degut al seu virtuosisme i la seva sensibilitat, es va donar conèixer ràpidament entre els millors conjunts especialitzats d’Europa, i Jordi Savall el va contractar com a arpista solista per a Hespèrion XXI.

El 1994, va formar el seu propi conjunt, The Harp Consort, i fou guardonat amb el premi Noah-Greenberg i el premi de l’American Society per les seves investigacions musicològiques, així com amb un premi Gramophone i un Edison pels seus enregistraments. És també el principal director convidat de L’Homme Armé, ensemble florentí especialitzat en òperes i oratoris prebarrocs.

Ha gravat diversos àlbums per a Harmonia Mundi USA, entre els que destaquen: Missa Mexicana, Miracles of Notre Dame i El arte de fantasia. Ha col·laborat amb el baríton Paul Hillier a French Troubadour Songs i Bitter Ballads, i la seva primera gravació com a solista amb al segell Chorégraphie, està dedicada a peces de Lluís XIV, enregistrament que ha estat elogiat per la revista Gramophone.

Actualment, és professor d’arpes antigues a l’Escola Superior de Música de Catalunya i també catedràtic a la Stadia i l’Acadèmia Sibelius d’Helsinki. Divideix el seu temps entre recitals solistes, gires amb The Harp Consort i compromisos com a director de diferents orquestres d’Europa, Escandinàvia, Amèrica del Nord i del Sud.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?