Anja Bihlmaier

Anja Bihlmaier ©Nikolaj Lund
BIOGRAFIA

El seu fort instint musical i el lideratge natural d’Anja Bihlmaier l’han catapultat cap als llocs més destacats entre els directors emergents, tant en el panorama simfònic com en l’operístic. Des de l’agost del 2021, la directora alemanya assumeix el càrrec de directora principal de la Residentie Orkest, de la Haia, a més del seu càrrec de directora convidada principal de l’Orquestra Simfònica de Lahti.

Les primeres feines de Bihlmaier a l’Òpera de Hannover i el Teatre Chemnitz li van brindar moltes oportunitats de dirigir produccions operístiques com ara Yevgeny Onegin de Txaikovski, Carmen de Bizet, Werther de Massenet, Le nozze di Figaro (Les noces de Fígaro) de Mozart i Rusalka de Dvorák.

Recentment ha dirigit l’Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín, l’Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d’Alemanya (NDR) de Hannover, l’Orquestra Filharmònica de la Ràdio Alemanya de Saarbrücken, l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham, l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC, la Reial Orquestra Filharmònica d’Estocolm i l’Orquestra Simfònica de Göteborg. Entre els seus propers compromisos destaca el seu debut de al Japó amb l’Orquestra Simfònica Japonesa Yomiuri, a més dels concerts amb l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio del Centre d’Alemanya (MDR) de Leipzig i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca.

Després d’estudiar al Conservatori de Música de Friburg amb S. Sandmeier, Anja Bihlmaier va guanyar una beca per estudiar amb D. Russell Davies i J. Rotter al Mozarteum de Salzburg. Va obtenir altres beques de la Fundació Brahms i va ser admesa al Deutsche Dirigentenforum. El 2006 va rebre el tercer premi al concurs internacional de direcció d’orquestra Dimitri Mitropoulos i el 2008 va quedar finalista al concurs Donatella Flick de Londres.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?