Antonio Ruz

Antonio Ruz ©Lau Ortega
BIOGRAFIA

Coreògraf i ballarí independent, Antonio Ruz és en l’actualitat un dels creadors més destacats de la dansa al nostre país. El seu discurs es basa en un interès accentuat pel caràcter més obert de la dansa.

Va néixer a Còrdova el 1976 i a la seva ciutat natal es va formar en flamenc, dansa espanyola i ballet clàssic. Inicia la seva carrera professional al Ballet Víctor Ullate i el 2001 ingressa al Ballet del Gran Teatre de Ginebra. Un any més tard, ingressa al Ballet de l’Òpera de Lió i el 2006 torna a Espanya per formar part de la Compañía Nacional de Danza (Nacho Duato).

Des del 2007 i fins l’actualitat, col·labora amb la Sasha Waltz & Guests (Berlín), participant com a ballarí, coreògraf i repetidor, així com en diversos treballs de Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola. També des del 2007, comença una prolífica col·laboració amb la companyia de dansa espanyola Estévez-Paños & Compañía amb qui crea la peça Danza 220V (2010). Ruz ha participat com a coreògraf en peces teatrals dirigides per A. Lima i M. del Arco.

El 2010, crea la seva pròpia companyia de dansa amb la qual continua desenvolupant el seu discurs de tall i resultat eclèctic i la seva particular relació amb la música, sovint en directe. Ignoto (2011), Libera Me! (2012), À L’espagnole, fantasía escénica (2015), Recreo.02 (2015), Beautiful Beach (2015), Double Bach (2016), No Drama (2010), Ojo (2012) o Presente (2018) són alguns dels seus treballs. Ruz és creador de l’espectacle Electra (2017) per al Ballet Nacional d’Espanya. Dirigeix ​​el projecte pedagògic L’OBC balla Ravel (2019) per a L’Auditori de Barcelona i és coreògraf de la sarsuela El Barberillo de Lavapiés (2019) amb direcció d’A. Sanzol.

Entre les mencions i guardons que dibuixen la seva trajectòria, figuren el Premi Nacional de Dansa 2018 en la Categoria de Creació i el Premi Ojo Crítico de Danza 2013, de RTVE. Ruz és membre de l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?