Artemis Quartett

BIOGRAFIA

Trenta anys després que es fundés l’any 1989, un Artemis Quartett rejovenit incorpora la violinista Suyoen Kim —primera mestra de concert de la Konzerthaus Orchester de Berlín, que alternarà el primer i segon violí amb Vineta Sareika— i la violoncel·lista Harriet Krijgh —una solista d’alt perfil, que agafa el relleu del membre fundador Eckart Runge. El quartet assumeix així un gran repte. Al mateix temps que es forma de nou, el conjunt ha de mantenir el seu caràcter i la identitat. El comiat d’Eckart Runge també marca la partida de l’últim membre fundador del quartet, els quatre músics originals del qual es van ajuntar quan eren estudiants de l’Escola Superior de Música de Lübeck. Tanmateix, la continuïtat de les generacions del quartet està assegurada: el violinista Gregor Sigl s’hi va incorporar el 2007 i Vineta Sareika en va ser designada líder el 2012.

En efecte, l’extraordinària qualitat d’aquesta formació, que aviat va guanyar importants premis internacionals i va establir nous estàndards per als conjunts de música de cambra —en part, gràcies a nombrosos enregistraments molt aclamats— és el resultat dels seus incessants esforços col·lectius.

Des de fa molt temps, el quartet es limita a tres programes per temporada, amb la condició que les obres individuals es puguin traslladar a la temporada següent. Cada programa es prepara amb la màxima concentració durant un període de diverses setmanes; a continuació, es presenta moltes vegades en concerts a tot el món, en els quals les interpretacions del quartet es cristal·litzen i es perfeccionen amb un refinament cada vegada més gran.

El 2020, l’any de jubileu de Beethoven, marcarà una fase en què aquest quartet de renom internacional ocuparà un lloc especial en el focus de l’atenció pública. Cada un dels tres programes amb què l’Artemis Quartett commemorarà el 250è aniversari del compositor inclou un important quartet Beethoven (op. 59 n. 3, op. 130/133 o op. 132), combinat amb obres realitzades recentment per Peteris Vasks, Lera Auerbach i Jörg Widmann. En un programa, que també inclou la versió per a quintet de cordes de la Sonata a Kreutzer de Beethoven, Eckart Runge tornarà com a segon violoncel.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?