Baldur Brönnimann

Baldur Brönnimann ©Jorgo Tsolakidis
BIOGRAFIA

Consolidat com un dels directors més extraordinaris de la música contemporània a tot el món, ha treballat amb compositors de màxim nivell com ara J. Adams, K. Saariaho, H. Birtwistle, U. Chin, H. Lachenmann, M. Lindberg i G. F. Haas. També ha actuat a festivals com els Proms de la BBC, el Wien Modern, el de Darmstadt i el de Mostly Mozart al Centre Lincoln. És director titular de l’Orquestra Simfònica de Porto a la Casa da Música i director principal de la Sinfonietta de Basilea.

En temporades recents, ha dirigit les Filharmòniques de Seül, d’Oslo, d’Estocolm, de Bergen i de Luxemburg, així com la Simfònica de la WDR, l’orquestra de cambra Aurora i la de Munic, entre d’altres. En l’última temporada destaca la seva tornada a l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt i a l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena al Musikverein. Col·labora habitualment amb conjunts de música contemporània de tot el món, com el Klangforum Wien i l’Ensemble InterContemporain.

En l’àmbit operístic, Brönnimann ha dirigit Le Grand Macabre (El gran macabre), de Ligeti, a l’Òpera Nacional Britànica, a l’Òpera Còmica de Berlín i al Teatro Colón (Buenos Aires) tant en la producció de La Fura dels Baus com en la de Barrie Kosky; Death of Klinghoffer (La mort de Klinghoffer), de John Adams, a l’Òpera Nacional Britànica; L’amour de loin (L’amor de lluny), de Kaija Saariaho, al Festival de Bergen i a l’Òpera de Noruega, i An Index of Metals (Un índex de metalls), de Romitelli, amb Barbara Hannigan al Theater an der Wien. Al Teatro Colón d’Argentina també ha dirigit Erwartung (L’espera), de Schönberg, Hagith, de Szymanowski, i The Little Match Girl (La petita venedora de llumins), de Helmut Lachenmann, i Die Soldaten (Els soldats), de Zimmermann.

Entre el 2011 i el 2015, va ser director artístic del principal conjunt de música contemporània de Noruega BIT20 i, del 2008 al 2012, va ser director musical de l’Orquestra Simfònica Nacional de Colòmbia, a Bogotà.

Nascut a Suïssa, Brönnimann es va formar a l’Acadèmia de Música de la Ciutat de Basilea i al Royal Northern College of Music de Manchester. Actualment, viu a Madrid.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?