Belcea Quartet

Belcea Quartet ©Marco Borggreve
BIOGRAFIA

«La cosa més impressionant (…) va ser el seu esperit de llibertat», així és com The Times va definir el Quartet Belcea el 2019, i és que els músics que el componen no estan guiats per convencionalismes. Els seus dos membres fundadors, la violinista romanesa Corina Belcea i el viola polonès Krzystztof Chorzelski, van aportar al grup una procedència artística molt diferent el 1994, la qual va créixer amb la incorporació dels francesos Axel Schacher, violí, i Antonie Lederlin, violoncel.

Aquesta mateixa essència es reflecteix fidelment al seu repertori, ja han gravat tots els quartets per a corda de Bartók, Beethoven, Brahms (Diapason d’or, 2016) i Britten, i sovint presenten noves obres de compositors contemporanis com Joseph Phibbs (2018), Krzysztof Penderecki (2016), Thomas Larcher (2015) i Mark-Anthony Turnage (2014 i 2010). Aquesta mateixa temporada presentaran una obra del compositor francès Guillaume Connesson dedicada especialment al Quartet Belcea. La seva estrena mundial tindrà lloc a Vevey (Suïssa) i el seguiran la Philharmonie de Colònia, la Konzerthaus de Viena, el Wigmore Hall de Londres, l’Acadèmia de Sibelius d’Hèlsinki i el Dunkers Kulturhus de Helsingborg. Aquestes obres són d’encàrrec i estan creades juntament amb la pròpia fundació del Quartet, l’objectiu del qual és ampliar el repertori del quartet de corda i recolzar els quartets joves mitjançant la formació, transmetent-los així la seva pròpia experiència com a alumnes de l’Amadeus Quartet i l’Alban Berg Quartet.

A més dels enregistraments d’obres completes, el Quartet disposa d’una àmplia discografia amb peces de Berg, Dutilleux, Mozart, Schoenberg i Schubert, entre d’altres. Entre les seus treballs recents destaquen l’àlbum Xostakóvitx (2018) i els quartets de Janáček i Metamorphoses nocturnes de Ligeti (2019). A la primavera de 2022 van gravar els dos Sextets per a corda de Brahms amb Tabea Zimmermann i Jean-Guihen Queyras. Les seves interpretacions de la integral dels Quartets per a corda de Beethoven el 2012 al Konzerthaus de Viena van sortir a la venda en format DVD per EuroArts el 2014, i seguidament van publicar el DVD del seu enregistrament dels tres Quartets de corda de Britten el 2015 .

Des del 2017 fins al 2020, el Quartet Belcea va ser ensemble resident de la Pierre Boulez Saal a Berlín, on hi torna amb molta assiduïtat. Des de 2010 la formació participa en el cicle de quartets de corda de la Konzerthaus de Viena i des d’aquesta temporada el seu quartet associat és el Quatuor Ébène.

Aquesta temporada el quartet actuarà al Wigmore Hall de Londres, al Festival Pohang de Corea del Sud, al Flagey de Brussel·les, a la Tonhalle de Munic, així com al Konzerthaus d’Estocolm, per citar-ne només alguns.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?