Benjamin Alard

Benjamin Alard ©Bernard Martinez
BIOGRAFIA

La passió principal de Benjamin Alard ha estat sempre la música de J. S. Bach, i va ser per la seva interpretació d’aquest gran compositor per la qual va rebre el primer premi al Concurs Internacional de Clavicèmbal del 2004 a Bruges.

Quan encara era molt jove, va començar a estudiar música a la seva ciutat natal, Dieppe (França). Aviat es va sentir atret per l’orgue i va ingressar al Conservatori de Rouen, on va estudiar amb Louis Thiry i François Ménissier.

Es va iniciar en el clavicèmbal amb Elizabeth Joyé, amb la qual va estudiar a París abans d’anar, el 2003, a la Schola Cantorum de Basilea per treballar amb Jörg-Andreas Bötticher, Jean-Claude Zehnder i Andrea Marcon.

Des del 2005 és organista de l’orgue Bernard-Aubertin de l’església de Saint-Louis en l’Île de París, on cada temporada ofereix concerts de la música de Bach.

Actualment, Benjamin Alard reparteix el seu temps entre els recitals i la música de cambra, tant al clavicèmbal com a l’orgue. Sovint interpreta repertori per a dos clavicèmbals amb Elisabeth Joyé (en duo amb el violinista François Fernandez, o en trio). Regularment se’l convida a actuar com a solista en cicles musicals a Europa, el Japó i l’Amèrica del Nord.

Benjamin Alard ha gravat per al segell Hortus i ha fet diversos enregistraments d’obres de J. S. Bach per a Alpha (Sonates en trio, Clavier-Übung I i II). Constantment els seus enregistraments han rebut grans elogis de la premsa i han estat guardonats amb múltiples premis.

Ara es dedicarà a les obres completes per a clavicèmbal i orgue solista de Johann Sebastian Bach per a Harmonia Mundi.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?