Carlos Mena

Carlos Mena ©Eneko Espino
BIOGRAFIA

Carlos Mena va néixer a Vitòria-Gasteiz i es va formar a la prestigiosa Schola Cantorum Basiliensis de Basilea cursant estudis medievals i tallers d’òpera.

Com a solista ha cantat sota la batuta de mestres com Michel Corboz, Paul Goodwin, Mark Minkowsky, Rafael Frübeck de Burgos, Ottavio Dantone, Juanjo Mena, Gustav Leonhardt, Christoph Coin i Andrea Marcon, la qual cosa l’ha portat a cantar en festivals i sales de tot el món, com Musikverein i Konzerthaus de Viena, Palais de Beaux Arts de Brussel·les, Concertgebouw d’Amsterdam, Grosses Festspielhaus de Salzburg, Philharmonie de Berlin, Suntory Hall i City Opera Hall de Tokyo, Osaka Symphony Hall, Zipper Hall i Schönberg Hall de Los Angeles, Alice Tully Hall del Lincoln Center de Nova York, Kennedy Center de Washington, Sidney Opera House, Concert Hall de Melbourne, Bellas Artes de Ciudad de México i Teatro Colón de Buenos Aires, entre d’altres.

En l’àmbit de l’òpera ha participat en obres com La Rappresentazione, de Cavalieri, al Théâtre Royal de la Monnaie; Radamisto, de Haendel, a la Felsenreitshule; L’Orfeo, a la Innsbruck Festwochen i a la Staatsoper; Il Trionfo, de Haendel, al Salzburger Pfingstenfestival; Europera 5, de J. Cage, al Festival de Flandes; al Barbican Center va protagonitzar Ascanio in Alba, de Mozart, i A Midsummer Night’s Dream, de Britten; al Teatro Real de Madrid, El viaje a Simorgh, de Sánchez-Verdú; Death in Venice, de Britten, al Gran Teatre del Liceu, i Passió segons sant Joan, de Bach, al Teatro Arriaga.

També mostra inquietud pel lied i el repertori contemporani amb l’estrena d’obres de cambra, simfòniques i òperes compostes per a ell de compositors com José María Sánchez-Verdú, Gabriel Erkoreka, Jesús Torres i Joan Magrané. Treballa regularment amb el compositor Alberto Iglesias. Ha estat artista resident del prestigiós Festival BOZAR de Brussel·les, del Centro Nacional de Difusión Musical i de l’Orquestra Ciutat de Granada. Els més de 40 recitals que ha gravat per a Mirare, Sony Music, Harmonia Mundi i IBS han obtingut nombrosos premis, com el prestigiós Diapason D’Or.

Va estudiar direcció coral i actualment dirigeix la Capella Santa Maria de la Fundació Catedral de Santa Maria de Vitòria-Gasteiz. També ha dirigit orquestres com la Ciutat de Granada, Simfònica de Galícia, Principat d’Astúries, Simfònica de Navarra, Simfònica de Còrdova, Orquestra de RTVE i Simfònica de Portugal.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?