Cor Jove Nacional de Catalunya

Cor Jove Nacional de Catalunya ©Toni Márquez
BIOGRAFIA

El Cor Jove Nacional de Catalunya és una iniciativa del Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya que compta el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Neix per oferir una oportunitat als millors talents del país sota la direcció de reputats directors nacionals i internacionals, i pretén ser una eina d’estat a l’estil dels cors joves nacionals de la majoria dels països europeus. A més, vol ser ambaixador de l’excel·lència coral catalana més enllà de les nostres fronteres. L’extensa xarxa coral de Catalunya, amb més de 1.000 cors i més de 30.000 cantaires és el millor aval per aquest projecte.

El Cor Jove Nacional de Catalunya el formen 32 cantaires de 18 a 28 anys, seleccionats anualment després d’un procés d’audicions arreu del país, que es renoven cada any per tal d’oferir igualtat d’oportunitats als nous talents emergents. Té un únic encontre d’estiu per no interferir amb l’activitat ordinària dels cors, i es clausura amb la celebració de diversos concerts al llarg del territori català. Durant una setmana, els joves conviuen i treballen el repertori i la tècnica vocal, de la mà dels directors i instructors vocals.

La direcció artística canvia cada any per oferir als cantaires propostes diferents i de màxima qualitat, i aquest 2021 ha anat a càrrec de Pere Lluís Biosca. El CJNC21 clou, avui, el seu recorregut, després de participar a l’Europa Cantat Festival, a Ljubljana, al Festival de Música Antiga dels Pirineus, i d’haver enregistrat el disc Musica nova. Una edició, la 9a, que ha comptat amb el suport de l’Institut Ramon Llull, i que, per a l’encontre, ha comptat amb la col·laboració de Marta Mathéu, Marc Díaz i Anna Casademunt.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?