Cristian Macelaru

Cristian Macelaru ©Adriane White
BIOGRAFIA

El director d’orquestra Cristian Macelaru, designat recentment director artístic del Festival i Concurs George Enescu i guanyador d’un premi Grammy, és director musical de l’Orquestra Nacional de França, director principal de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de l’Oest d’Alemanya, director artístic i director principal de la Jove Orquestra Simfònica del Món del Centre Interlochen de les Arts i director musical i director del Festival de Música Contemporània de Cabrillo.

Durant la temporada 22-23, Macelaru serà director convidat de la Gewandhaus de Leipzig, la Simfònica de Viena, la Staatskapelle de Berlín, la Filharmònica de Dresden, l’Orquestra de la Tonhalle de Zuric, l’Orquestra de Filadèlfia, l’Orquestra Simfònica de San Francisco i l’Orquestra Simfònica de St. Louis.

En la seva tercera temporada com a director musical de l’Orquestra Nacional de França, Macelaru dirigirà l’orquestra en la primera gira internacional que compartiran, amb concerts a Berlín, Hamburg, Munic, Viena, Frankfurt i Colònia. En aquesta gira els acompanyarà el músic resident Daniil Trifonov i el músic convidat Xavier de Maistre.

La primera vegada que Macelaru va captar l’atenció internacional va ser el 2012, quan va substituir Pierre Boulez al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Chicago. Aquell mateix any va rebre el premi Sir Georg Solti per a joves directors emergents i el 2014 va ser guardonat amb el premi de direcció Sir Georg Solti. Des d’aleshores, ha dirigit diverses vegades les millors orquestres nord-americanes, com l’Orquestra Simfònica de Chicago, la Filharmònica de Nova York, la Filharmònica de Los Angeles, l’Orquestra de Cleveland, l’Orquestra Simfònica de St. Louis i l’Orquestra Simfònica Nacional. Està molt unit a l’Orquestra de Filadèlfia perquè hi ha col·laborat estretament i, des del seu debut l’abril del 2013, ha dirigit aquesta orquestra més de 150 vegades. A més, en va ser director resident durant tres temporades.

Cristian Macelaru va néixer a Timisoara (Romania) en el si d’una família de músics. Era el petit de deu germans i va rebre classes d’instrument des de ben petit, com tots els seus germans. En el seu cas, va aprendre a tocar el violí. Els seus estudis el van portar de Romania a l’Acadèmia Interlochen de les Arts a Michigan, la Universitat de Miami a Florida i la Universitat Rice a Houston, on va estudiar direcció orquestral amb Larry Rachleff. Després va ampliar els seus coneixements al Centre Musical Tanglewood i al Festival de Música d’Aspen, on va assistir a classes magistrals de David Zinman, Rafael Frühbeck de Burgos, Oliver Knussen i Stefan Asbury.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?