Cuarteto Quiroga

Cuarteto Quiroga ©Igor Studio
BIOGRAFIA

El Quartet Quiroga s’ha consolidat com un dels quartets més dinàmics i singulars de la seva generació. Guanyadors del Premi Nacional de Música 2018, del Premi Ull Crític de RNE i guardonats en els principals concursos internacionals per a quartet, el 2013 el Quartet Quiroga es va convertir en el primer conjunt en residència al Palau Reial de Madrid.

Actualment és el conjunt resident al Museu Cerralbo de Madrid i habitual de les sales més prestigioses de l’escenari internacional, com la Pierre Boulez Saal, el Konzerthaus i la Philharmonie a Berlín; el Wigmore Hall a Londres; el Lincoln Center a Nova York; DaCamera a Los Angeles; la National Gallery of Art a Washington DC; el Concertgebouw a Amsterdam; l’Auditori Nacional de Madrid, i el Mozarteum a Salzburg, entre d’altres.

Han actuat amb músics de la talla de Martha Argerich, Veronika Hagen, Jörg Widmann, Javier Perianes, Valentin Erben, Richard Lester, David Kadouch, Jonathan Brown, Cappella Amsterdam i els quartets de corda Doric, Meta4, Ardeo i Galatea.

El Quartet col·labora regularment amb compositors dels nostres dies. Han estrenat obres de Peter Eötvös, Cristóbal Halffter, José María Sánchez-Verdú, Antón García-Abril, Jesús Villa Rojo, Marisa Manchado, Narine Khachatryan, Cecilia Díaz i György Kurtág. Pròximament estrenaran obres de Jonathan Dove, Jörg Widmann i José Luis Turina.

Des del 2012, el Quartet Quiroga grava exclusivament amb Cobra Records. El 2021 van presentar el seu últim disc, Und Es Ward Licht. Haydn & Mozart: El alumbramiento de una nueva Era, en Do Mayor, gravat juntament amb Veronika Hagen.

Format el 2003, van estudiar a l’Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid, a la Musikakademie de Basilea i a l’Acadèmia Europea de Música de Cambra. Són professors al Conservatori Superior de Música de Saragossa, la Universität Mozarteum Salzburg, el Musikene i el Reial Conservatori Superior de Música de Madrid i els conviden regularment a donar classes magistrals en universitats i conservatoris de música d’arreu Europa, els Estats Units i l’Amèrica Llatina.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?