David Afkham

David Afkham ©Gisela Schenker
BIOGRAFIA

Nascut a Friburg (Alemanya) el 1983, David Afkham és director titular i artístic de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya des del setembre del 2019, després del seu mandat com a director principal d’aquesta institució des del 2014. Al llarg d’aquests anys, ha presentat ambiciosos programes com els Gurrelieder de Schönberg, la Simfonia n. 6 de Mahler, la Simfonia n. 9 de Bruckner, la Simfonia fantàstica de Berlioz, el Rèquiem de Brahms, La creació de Haydn, així com representacions semiescenificades de L’holandès errant, Elektra, La passió segons Sant Mateu, El castell de Barbablava i Tristán i Isolda.

David va començar a estudiar piano i violí als sis anys a la seva ciutat natal. Als quinze anys va ingressar a la Universitat de Música de Friburg per continuar els estudis de piano, teoria musical i direcció, que va ampliar a l’Escola de Música Liszt de Weimar. David Afkham va ser el primer receptor de la beca Bernard Haitink per a Joves Talents i va assistir a aquest director d’orquestra en nombrosos projectes, inclosos cicles simfònics amb la Simfònica de Chicago, l’Orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam i l’Orquestra Simfònica de Londres. Guanyador del primer premi del Concurs de Direcció Donatella Flicken 2008 a Londres, va ser també el primer guardonat al Premi Joves Directors de Nestlé i el Festival de Salzburg el 2010. Va ser director assistent de la Gustav Mahler Jugendorchester entre 2009 i 2012.

David Afkham col·labora també com a director convidat de manera habitual amb algunes de les millors orquestres i teatres d’òpera del món, i s’ha guanyat la reputació de ser un dels directors alemanys més sol·licitats els darrers anys. Els seus projectes per a la temporada 21-22 inclouen col·laboracions amb les Orquestres Simfòniques de Minnesota i Pittsburgh als Estats Units i amb les Simfòniques de Viena i de la BBC d’Escòcia a Europa.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?