Duncan Ward

Duncan Ward ©Alan Kerr
BIOGRAFIA

Duncan Ward és un dels directors més emocionants i versàtils de la seva generació, que treballa regularment amb els principals conjunts i teatres d’òpera del món. És director titular de la Filharmònica Zuidnederland i director musical de la Jove Orquestra Mediterrània, un càrrec nou creat pel Festival d’Ais de Provença.

Entre els seus compromisos recents, destaquen els seus debuts amb la Staatskapelle Dresden i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Finesa i les actuacions amb l’Orquestra Simfònica de Londres, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i l’Orquestra de París. Duncan té una relació regular amb l’Orquestra Filharmònica de Cambra Alemanya de Bremen i l’estiu del 2021 l’ha dirigit al Festival de Schleswig-Holstein i al Klosters Music. A més, recentment Duncan ha debutat amb l’Orquestra Filharmònica de Moscou i aquesta temporada tornarà a la Xina per dirigir l’Orquestra Filharmònica de la Xina i l’Orquestra Simfònica de Xangai per primera vegada. És aclamat sobretot pel seu ampli repertori, ja que se sent còmode amb conjunts d’instruments d’època, com la Balthasar Neumann Ensemble, i també amb especialistes en música contemporània, com ara Ensemble Modern i el Grup de Música Contemporània de Birmingham.

Durant la temporada 21-22 Duncan actuarà per primera vegada a l’Òpera del Rin, a Estrasburg, dirigint una nova producció de Così fan tutte i tornarà a l’Òpera de Colònia —on ja va dirigir l’estrena a Alemanya de Hamlet, de Brett Dean— per recuperar Die Zauberflöte (La flauta màgica). En el camp operístic destaquen l’estrena de Peter Grimes a la Xina; una nova producció de La Passion de Simone, de Saariaho, a l’Òpera Alemanya, i una versió de cambra de Manon Lescaut amb l’Orquestra Filharmònica de Berlin al Festival de Pasqua de Baden Baden, a més de diverses obres amb l’Òpera Nacional dels Països Baixos i Glyndebourne on Tour.

El 2006, Duncan va cofundar la WAM Foundation, que envia músics joves del Regne Unit a ensenyar música clàssica occidental a escoles de tota l’Índia. També està estretament relacionat amb l’organització benèfica sud-africana MIAGI. Al Regne Unit ha dirigit produccions molt aplaudides amb els músics sense llar de l’Òpera Streetwise, per exemple, als Jocs Olímpics de Londres 2012.

Com a compositor, va ser el guanyador del Jove Compositor de l’Any de la BBC. Les seves obres han estat interpretades i enregistrades per l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, Magdalena Kozena, l’Orquestra Simfònica de Londres i l’Orquestra Nacional de Gal·les de la BBC.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?