Duncan Ward

Duncan Ward ©Duncan Ward
BIOGRAFIA

Duncan Ward és un dels directors més emocionants i versàtils de la seva generació, que treballa regularment amb els principals conjunts i teatres d’òpera del món. És director titular de la Filharmònica Zuidnederland, càrrec que assumirà el setembre del 2021. El gener del 2020 va ser nomenat director musical de la Mediterranean Youth Orchestra pel Festival d’Aix-en-Provence.

Entre els compromisos més recents destaquen actuacions amb l’Orquestra Estatal Saxona de Dresden, l’Orquestra Simfònica de Londres, la Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, l’Orquestra Aurora, la Staatsorchester Stuttgart, la Reial Filharmònica de Liverpool o la Simfònica de la Ràdio Finesa, entre d’altres.

Els plans per a la temporada 2020/21 inclouen debuts amb la Filharmònica de Rotterdam, l’Orquestra de Cambra de Zuric, la Filharmònica de Moscou, l’Orquestra Filharmònica d’Estrasburg i la Filharmònica NFM de Wroclaw. També tornarà a l’Orquestra Simfònica de Londres, l’Orquestra de Cambra de Munic, l’Orquestra de la Suïssa Romande, la Royal Northern Sinfonia i a l’Òpera de Colònia per a una producció de Rigoletto.

En el camp operístic, ha dirigit Trouble in Tahiti de Bernstein i Clemency de Macmillan a l’Òpera Nacional Holandesa, Don Pasquale, Cendrillon i Hamlet al Glyndebourne-on-Tour, Mort a Venècia amb M. Padmore, La Traviata al Baden-Baden Festspielhaus, La Passion de Simone de Saariaho a l’Òpera Alemanya de Berlín, El barber de Sevilla al Festival de Salzburg i Manon Lescaut amb la Filharmònica de Berlín.

El 2006, Duncan va cofundar la WAM Foundation, que envia músics joves del Regne Unit a ensenyar música clàssica occidental a escoles de tota l’Índia. També està estretament relacionat amb l’organització benèfica sud-africana MIAGI.

Com a compositor, va ser el guanyador del Jove Compositor de l’Any de la BBC. Les seves obres han estat interpretades per la Simfònica de la Ràdio Sueca, l’Orquestra Nacional de Gal·les de la BBC, l’Endymion Ensemble o els cors BBC Singers i The Sixteen.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?