Emmanuel Pahud

Emmanuel Pahud ©Josef Fischnaller
BIOGRAFIA

El flautista franco-suís Emmanuel Pahud va començar a estudiar música als sis anys. Es va graduar el 1990 amb el 1r premi del Conservatori de París, i va continuar estudiant amb A. Nicolet. Va guanyar el 1r premi en els concursos de Duino, Kobe i Ginebra, i als 22 anys es va unir a la Filharmònica de Berlín com a flauta principal sota la direcció de C. Abbado, un lloc que encara ocupa a dia d’avui. A més, gaudeix d’una extensa carrera internacional com a solista i músic de cambra.

Pahud actua regularment en cicles de concerts, festivals i orquestres de tot el món. Ha col·laborat com a solista amb directors de renom com Abbado, Antonini, Barenboim, Boulez, Fischer, Gergiev, Gardiner, Harding, Järvi, Maazel, Nézet-Séguin, Orozco-Estrada, Perlman, Pinnock, Rattle, Rostropovich i Zinman.

Amant de la música de cambra, sovint ofereix recitals amb els pianistes E. li Sage, A. Bax, I. Bronfman, H. Grimaud i S. Kovacevich, a més d’interpretar jazz amb J. Terrasson i actuar i gravar amb el quintet Les Vents Français. Compromès amb la divulgació del repertori de flauta, cada any encarrega nous treballs a compositors com E. Carter, M-A. Dalbavie, T. Escaich, T. Hosokawa, M. Jarrell, P. Manoury, M. Pintscher, C. Rivet, I. Montalbetti i L. Francesconi.

Pahud ha gravat 40 àlbums exclusivament amb el segell EMI / Warner Classics, tots ells amb crítiques unànimes i nombrosos premis. Va ser nomenat Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres per la seva contribució a la música, i és HonRAM (membre d’honor) de la Reial Acadèmia de Música de Londres.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?