Enric Palomar

Enric Palomar ©Teresa Peyrí
BIOGRAFIA

Enric Palomar (Badalona, ​​1964). Accèssit al X Concurs de Composició de la Generalitat de Catalunya per Interludi Al·legòric (homenatge a Claude Debussy). Ha escrit nombroses obres de cambra per a diverses formacions i solistes, entre les quals destaquen les òperes de cambra Ruleta, ópera para un fi de siglo i Juana, basada en la vida de Joana I de Castella, estrenada a l’Oper Halle d’Alemanya el 2005, amb actuacions posteriors al Teatre Romea de Barcelona ​​i al Staatstheater Darmstadt d’Alemanya.

És un creador proper també al món del jazz i la música popular, especialment el flamenc, àmbits on ha desenvolupat una gran activitat com a compositor, arranjador i director musical. Poden ressenyar-se, entre d’altres, les seves obres Lorca al piano, així com la seva composició Poemas del exilio sobre textos de Rafael Alberti, interpretat pel cantaor Miguel Poveda, guardonat per aquesta obra amb el Premi Ciutat de Barcelona 2004.

El Gran Teatre del Liceu li va encarregar la composició de l’òpera La cabeza del Bautista, basada en l’obra homònima de Valle-Inclán amb la què debuta al coliseu barceloní el 20 d’abril del 2009.

Ha compost el ballet simfònic Negro Goya, basat en l’última etapa del pintor, encàrrec del Ballet Nacional d’Espanya, amb coreografia de José Antonio i estrenat al Festival Internacional de Música i Dansa de Granada de 2011. També el 2011 va estrenar la cantata Beceroles i el seu primer Piano Concerto amb Iván Martín com a solista, ambdues obres encarregades per L’Auditori de Barcelona. El 2013 estrena les cantates Nunca los daré por muertos i Geografía Espriu i, un any més tard, debuta a la Neuköllner Oper de Berlín amb l’òpera Bazaar Cassandra. El 2015 estrena dos ballets, Bodas de Sangre i Las Moiras. Durant el 2016-17 realitza una col·lecció específica d’obres per al quartet Barcelona Clarinet Players: El Maleficio de la mariposa, ​​Égloga i Epigramas Nazaríes. Després de l’estrena del Concerto for Orchestra, encàrrec de la Staatskapelle de Halle d’Alemanya, com a obra de tancament de temporada al X aniversari de la seva refundació, va ser nomenat Artist in Residenz de la mateixa, estrenant a la temporada 2017-18 el ballet Inferno i el poema coreogràfic Toxiuh Molpilia.

El seu debut als Estats Units va tenir lloc amb l’estrena del Concierto de Granada per a guitarra i orquestra, amb Sharon Isbin com a solista. El Réquiem por el cantaor de los poetas, dedicat a la memòria d’Enrique Morente, va ser un encàrrec de L’Auditori de Barcelona, ​​on es va estrenar el novembre del 2017.

Des del 2014 resideix a Berlín.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?