Ernesto Aurignac

Ernesto Aurignac ©Aníbal Ptolomeo
BIOGRAFIA

És un dels músics fonamentals de l’escena nacional, tant com a saxofonista, compositor i també com a educador des de la seva ciutat Màlaga. El seu rastre creatiu, solvent i acabalat, es coneix bé per Barcelona, ​​on va estudiar i va prendre el pols del jazz local.

Ernesto Aurignac és avui dia un dels saxofonistes i compositors més destacats del panorama del jazz a Espanya. Neix a Màlaga on es llicencia de saxòfon clàssic al Conservatori Superior de Màlaga a una edat molt primerenca. A continuació, s’instal·la a Barcelona on estudia jazz, harmonia moderna i improvisació de forma autodidacta. Ha actuat al llarg i ample de tota la geografia espanyola i també a Nova York, Finlàndia, Polònia, Equador, França, Xile, Austràlia, Rússia, Alemanya, Portugal, Anglaterra, Canadà i Mèxic.

Com a professor imparteix classes en seminaris de Jazz Nacionals i Internacionals. Ha compartit elenc de professors amb músics de la talla de George Garzone, Seamus Blake, Dave Kikoski, Peter Berstein, Bob Gullotti, John Lockwood o Steve Grossman.

Ha treballat en multitud de formacions al costat de Perico Sambeat, Joachim Kühn, Eric Alexander, Albert Bover, Javier Colina, Marc Miralta, Alexi Tuomarila, Ramon López, Massa Kamaguchi, Deejay Foster, David Mengual, Pablo Martín Caminero, entre d’altres, i amb figures del flamenc com Gerardo Núñez o Chano Domínguez, ha format part també de grup de músics de l’espectacle Flamenco Hoy del cineasta Carlos Saura.

Resideix a Màlaga on és vicepresident de l’Associació de Jazz de Màlaga i professor de saxòfon, harmonia i combos de el Centre d’Arts i Música Moderna ‘Maestro Puyana’ (CAMM).

El 2014 va estrenar el seu disc debut UNO al Teatre Cervantes de Màlaga, a aquest treball l’han seguit 5 discos més com a leader i una vintena d’àlbums com a sideman.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?