Forma Antiqva

Forma Antiqva ©Forma Antiqva
BIOGRAFIA

El conjunt instrumental i vocal Forma Antiqva és el projecte artístic en comú dels germans Aarón, Daniel i Pablo Zapico. Creat a Langreo, Astúries, fa més de dues dècades, és considerat un dels més importants i influents de la música clàssica a Espanya.

Amb una formació variable que va des del trio, amb els mateixos germans Zapico com a solistes, fins a l’orquestra barroca, aborden de manera original i atrevida pràcticament tot el repertori dels segles XVII i XVIII: des de la música ibèrica de dansa fins a les grans obres corals de finals del Barroc, inclosos el gènere operístic i la recuperació patrimonial d’autors com Baset, Literes o Blas de Laserna.

Són convidats amb regularitat a sales com el Teatro Real, el Teatre de la Zarzuela i l’Auditori Nacional de Madrid, el Palau de la Música de Barcelona, el Teatre de la Maestranza de Sevilla, el Teatre Campoamor d’Oviedo, el Palacio de Festivales de Santander i el Teatre Arriaga de Bilbao, entre d’altres.

Han estat ambaixadors del patrimoni espanyol al Rudolfinum de Praga, a l’Expo 2020 de Dubai i a la Fira Internacional del Llibre de Sharjah 2021 (Emirats Àrabs); de l’obra de Bach al seu festival d’Eisenach, o de la música de Händel al seu festival d’Halle, i convidats freqüents als festivals europeus de més tradició i intèrprets i docents actius a la majoria de països de l’Amèrica llatina. Han inaugurat el Festival Jazzaldia de Sant Sebastià a la platja de La Concha, han interpretat música en directe a la projecció de cinema històric i han homenatjat Martin Scorsese amb música del seicento italià per a la Fundació Princesa d’Astúries, entre moltes altres iniciatives.

Des del 2009 són artistes exclusius de la discogràfica alemanya de culte Winter & Winter i la seva discografia acurada i selecta rep l’aplaudiment unànime de la crítica especialitzada. També han estat nominats en diverses ocasions als International Classical Music Awards.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?