Francesc Prat

Francesc Prat ©Igor Studio
BIOGRAFIA

Director i compositor de mentalitat oberta, dedica la seva labor al repertori simfònic, l’òpera i la creació contemporània.

Ha dirigit orquestres com la Simfònica de Basilea, Basel Sinfonietta, Nederlands Kamerorkest, Simfònica de la RTV d’Eslovènia, Simfònica de Barcelona, Simfònica de Madrid o Simfònica de les Illes Balears. És director artĂ­stic de l’Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca i principal director convidat de l’ensemble ö! i l’Ensemble fĂĽr neue Musik de Basilea. Entre els compromisos recents destaquen concerts amb la Reial Filharmonia de GalĂ­cia, l’Orquestra d’Extremadura i l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra.

En òpera, ha estat assistent d’I. Bolton al Teatro Real de Madrid i ha treballat al Theater Basel, Dutch National Opera, Neuköllner Opera Berlin, Teatre de la Zarzuela i Teatre Lliure de Barcelona. Entre el 2012 i el 2015 va ser assistent de J. Pons al Gran Teatre de Liceu de Barcelona. El seu repertori operĂ­stic inclou noms de l’escena contemporĂ nia, com Haas, Sciarrino, Moser, Oehring, Barret o Saariaho, aixĂ­ com d’altres del repertori clĂ ssic. Recentment va estrenar l’òpera DiĂ legs de Tirant i Carmesina de J. MagranĂ© al Festival de Peralada.

Com a compositor, el seu catàleg inclou principalment música de cambra i obres per a ensemble que han estat premiades a Suïssa, Alemanya, Itàlia i Àustria. El 2012 va estrenar la seva primera òpera a Basilea.

Va iniciar la seva formaciĂł a l’Escolania de Montserrat, i posteriorment al Conservatori Superior de MĂşsica de Barcelona. MĂ©s tard es va graduar en oboè a la Musikhochschule Luzern, en composiciĂł a la Hochschule fĂĽr Musik Basel / Musik-Akademie der Stadt Basel, i en direcciĂł a la ZĂĽrcher Hochschule der KĂĽnste.

ATENCIĂ“

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIĂ“

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?