Francesc Prat

Francesc Prat ©Igor Studio
BIOGRAFIA

Director i compositor de mentalitat oberta, dedica la seva labor al repertori simfònic, l’òpera i la creació contemporània.

Ha dirigit orquestres com la Simfònica de Basilea, Basel Sinfonietta, Nederlands Kamerorkest, Simfònica de la RTV d’Eslovènia, Simfònica de Barcelona, Simfònica de Madrid o Simfònica de les Illes Balears. És director artístic de l’Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca i principal director convidat de l’ensemble ö! i l’Ensemble für neue Musik de Basilea. Entre els compromisos recents destaquen concerts amb la Reial Filharmonia de Galícia, l’Orquestra d’Extremadura i l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra.

En òpera, ha estat assistent d’I. Bolton al Teatro Real de Madrid i ha treballat al Theater Basel, Dutch National Opera, Neuköllner Opera Berlin, Teatre de la Zarzuela i Teatre Lliure de Barcelona. Entre el 2012 i el 2015 va ser assistent de J. Pons al Gran Teatre de Liceu de Barcelona. El seu repertori operístic inclou noms de l’escena contemporània, com Haas, Sciarrino, Moser, Oehring, Barret o Saariaho, així com d’altres del repertori clàssic. Recentment va estrenar l’òpera Diàlegs de Tirant i Carmesina de J. Magrané al Festival de Peralada.

Com a compositor, el seu catàleg inclou principalment música de cambra i obres per a ensemble que han estat premiades a Suïssa, Alemanya, Itàlia i Àustria. El 2012 va estrenar la seva primera òpera a Basilea.

Va iniciar la seva formació a l’Escolania de Montserrat, i posteriorment al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Més tard es va graduar en oboè a la Musikhochschule Luzern, en composició a la Hochschule für Musik Basel / Musik-Akademie der Stadt Basel, i en direcció a la Zürcher Hochschule der Künste.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?