Francesc Prat

BIOGRAFIA

Francesc Prat √©s un director d’orquestra i compositor que s’acosta a la m√ļsica amb una mentalitat oberta i que reparteix el seu temps entre el repertori simf√≤nic, l’√≤pera i la creaci√≥ contempor√†nia, per la que hi sent una particular afinitat. Aquest inter√®s l’ha situat a l’escena de la m√ļsica d’avui en dia, particularment a Su√Įssa i Espanya, i li ha perm√®s dirigir projectes en esdeveniments tan diversos com el Lucerne Festival, ArtBasel, Berlinale o Festival S√≥nar de Barcelona.

Dins el camp oper√≠stic, actualment √©s l’assistent del director angl√®s Ivor Bolton al Teatro Real de Madrid, on va debutar el mar√ß del 2016 dirigint una funci√≥ de Das Liebesverbot de Wagner. Tamb√© ha treballat a Theater Basel, Dutch National Opera, Neuk√∂llner Opera Berlin, Teatro de la Zarzuela i Teatre Lliure de Barcelona. Entre el 2012 i el 2015 fou assistent de Josep Pons al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, on ja havia assistit a Sebastian Wiegle amb anterioritat. El seu repertori oper√≠stic inclou diversos noms de l’escena contempor√†nia (Haas, Sciarrino, Moser, Oehring, Barret) aix√≠ com d’altres del repertori cl√†ssic (Nebra, Gluck, Mozart, Beethoven, Berlioz, Verdi, Rimsky-Korsakov i Britten).

Francesc Prat tamb√© col¬∑labora regularment amb orquestres com la Sinfonieorchester Basel, Basel Sinfonietta, Nederlands Kamerorkest, Simf√≤nica de la RTV d’Eslov√®nia, Simf√≤nica de Barcelona, Sinf√≥nica de Madrid, Simf√≤nica de les Illes Balears i Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca.

Com a compositor, el seu cat√†leg inclou principalment m√ļsica de cambra i obres per ensemble, que han estat premiades a Su√Įssa, Alemanya, It√†lia i √Äustria. L’octubre de 2012, va estrenar la seva primera √≤pera a Basilea.

Francesc Prat inicia la seva formaci√≥ musical a l’Escolania de Montserrat. Prossegueix els seus estudis d’obo√®, piano i teoria al Conservatori Superior de M√ļsica de Barcelona. Posteriorment, es gradua en obo√® a la Musikhochschule Luzern, de composici√≥ a la Hochschule f√ľr Musik Basel/Musik-Akademie der Stadt Basel, i de direcci√≥ a la Z√ľrcher Hochschule der K√ľnste.

ATENCI√ď

Aquest concert √©s gratu√Įt per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L‚ÄôAuditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom√©s has d‚Äôintroduir les teves credencials. Si no √©s aix√≠, registra‚Äôt abans.

ATENCI√ď

Has acabat de veure la previsualitzaci√≥ del v√≠deo. Si vols veure el v√≠deo sencer, el pots comprar individualment (video_price‚ā¨), o comprar una subscripci√≥ amb acc√©s il¬∑limitat als concerts des de 7,99‚ā¨ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 ‚ā¨ AL MES

Est√†s a punt d'adquirir aquest v√≠deo per video_price ‚ā¨. T'informem que et pots subscriure per 7,90‚ā¨ al mes i gaudir de tots els continguts amb acc√©s il¬∑limitat. Vols continuar amb aquesta transacci√≥?