Fred Frith

Fred Frith ©Fred Frith
BIOGRAFIA

El multiinstrumentista, compositor i improvisador Fred Frith fa gairebé cinquanta anys que fa soroll d’una manera o d’una altra, començant per l’emblemàtic col·lectiu de rock Henry Cow, que va cofundar amb Tim Hodgkinson el 1968. Fred és conegut per ser un guitarrista elèctric pioner, improvisador, escriptor de cançons i compositor per a cinema, dansa i teatre. A través de grups com Art Bears, Massacre, Skeleton Crew, Keep the Dog, Fred Frith Guitar Quartet i Cosa Brava, s’ha mantingut prop de les seves arrels en el rock i la música folk, però també s’ha expandit en moltes altres direccions.

Les seves composicions han estat interpretades per grups que van des del Quartet Arditti i l’Ensemble Modern fins a Concerto Köln i Galax Quartet, des de l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC fins a ROVA i l’Art Sax Quartet, des dels grups de rock Sleepytime Gorilla Museum i Ground Zero fins a la Glasgow Improvisers’ Orchestra.

Al llarg de la seva dilatada carrera ha compost música per a cinema, documentals, dansa i teatre, i ha interpretat obres de compositors com John Luther Adams, Gavin Bryars, Sylvie Courvoisier, Alvin Curran, George Lewis, Ren Lussier, Jose Maceda, Meredith Monk, Terry Riley i Christian Wolff. També ha actuat amb músics clàssics com Evelyn Glennie, Katia Labèque, Viktoria Mullova i Werner Bärtschi, i ha gravat en àlbums de Brian Eno, The Residents, Robert Wyatt, The Swans, Violent Femmes, Material, Negativland, John Zorn, Matthew and the Unfortunates i Half Japanese.

Ha rebut el Premi Demetrio Stratos d’Itàlia pel treball de tota una vida dedicada a la música experimental i un doctorat honorari de la Universitat de Huddersfield, al seu comtat natal, Yorkshire.

Actualment actua amb el Fred Frith Trio i Frelosa i és professor del llegendari epicentre de la música experimental nord-americana, el Mills College d’Oakland Califòrnia, de la Musik Akademie de Basilea i de la Universitat Austral de Valdivia, Xile, on ha col·laborat en la creació d’una nova escola de música i art sonor.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?