Gemma Abrié

Gemma Abrié ©Xavi Vila
BIOGRAFIA

Curiosa per definició i amb ganes de seguir creixent com a artista i persona, Gemma Abrié (Barcelona, 1984) va pujar per primer cop a un escenari quan tenia 16 anys i avui és una de les veus del jazz català amb més trajectòria i solidesa.  Cantant de vocació, compositora i contrabaixista a estones, ja ha recorregut un llarg camí com a vocalista de nombroses formacions de jazz de Catalunya i França.

Tant com a cantant solista o com a corista, ha col·laborat amb una llarga llista de músics que abracen àmbits que van des del jazz fins al gospel, passant pel pop-rock, la música jamaicana o el soul; darrerament també s’apropa a sonoritats mediterrànies. Especialista en el rol de vocalista en una big band, la seva versatilitat li ha permès col·laborar en projectes com a cantant –contrabaixista (WoM, Abrié Cordero Duo, Cece Giannotti, Toni Xuclà i Clàudia Cabero) o com a vocalista de produccions musicals contemporànies amb poesia catalana (Els fruits saborosos o Nadal Big Band amb Vicens Martín Dream Big Band, Bestiari de Pere Quart amb ESMuC Jazz Project o Bestiari de Josep Carner amb The New Catalan Ensemble). També ha participat com a solista en obres musicals infantils (Cantània 2018 de L’Auditori de Barcelona, amb música de Lluís Vidal), performances de pintura i música amb Bianca Nguema, el projecte de fusió del jazz amb música antiga Jazzcantic, formant un duet amb el pianista Manel Camp i l’Ensemble Méridien, o en l’aventura sola amb contrabaix i veu anomenada SoloBasSing, arran de la qual ha format duet amb el guitarrista Josep Traver, a qui va conèixer en participar en el disc del saxofonista Martí Serra.

Graduada Superior en Cant Jazz i Música Moderna a l’ESMUC (2012) i cum laude en el projecte final Wondering, actualment compagina l’activitat artística als escenaris amb la docència.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?