Giedre Slekyte

BIOGRAFIA

Nascuda a Lituània, Giedrė Šlekytė va iniciar la seva educació musical a l’Escola Nacional d’Art Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, a Vílnius. Va seguir els seus estudis a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Graz (amb els professors Johannes Prinz i Martin Sieghart), a l’Escola de Música i Teatre de Leipzig (amb els professors Ulrich Windfuhr i Matthias Foremny) i a l’Escola Superior de les Artes de Zurich, on va passar un trimestre amb el professor Johannes Schlaefli. També va assistir a classes magistrals de Bernard Haitink, Riccardo Muti i Mario Venzago.

Anhelada internacionalment com a directora convidada, Giedrė Šlekytė ja ha treballat amb la Kungliga Filharmoniska Orkestern d’Estocolm, la Bruckner Orchester Linz, la Sächsische Staatskapelle Dresden, la Konzerthausorchester Berlin, la hr-Sinfonieorchester Frankfurt, l’Orquestra Filharmònica de Radio France, la Simfonični orkester RTV Ljubljana, la Lietuvos Nacionalinis Somfoninis Orkestras, el Teatro Comunale Bologna, la MDR-Sinfonieorchester Leipzig, la Göteborgs Symfoniker i l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg, entre d’altres.

Després de participar com a primera mestra de capella al Stadttheater Klagenfurt els anys 2016-2018, Giedrė Šlekytė va dirigir òpera a Leipzig, Zuric, Vílnius i també al Festival de Salzburg.

El 2019-2020 va ser convidada a participar en noves produccions del Det Kongelige Teater a Copenhagen (The Handmaid’s Tale), la Koninklijke Vlaamse Opera d’Anvers (Rusalka) i l’Opernhaus Leipzig (L’elisir d’amore). A més, va dirigir la reestrena de Les noces de Fígaro a la Lietuvos Nacionalinis Operos ir Baleto Teatras, a Vílnius. Aquesta temporada, diversos compromisos simfònics i invitacions la portaran a l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, la Royal Northern Sinfonia, l’Orquestra de Cambra de París, l’Orquestra Nacional de Lorena i l’Orquestra Simfònica Nacional de Lituania.

Giedrė Šlekytė va rebre el premi del Concurs Internacional Nicolai Malko per a Joves Directors del 2015 a Copenhagen i el segon premi del Concurs International Solon Michaelides per a Directors del 2013 a Xipre (el primer premi va quedar desert). El març del 2015 va ser nominada per al premi Herbert von Karajan Young Conductors Award del Festival de Salzburg i al 2018 com a Revelació de l’any als premis International Opera Awards.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.


ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.


ATENCIÓ

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que tenim plans de subscripcions amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes. Vols continuar amb aquesta transacció?