Ilan Volkov

Ilan Volkov ©Astrid Ackermann
BIOGRAFIA

Des del seu èxit prodigiós com a director adjunt de l’Orquestra Simfònica de Boston als dinou anys d’edat, Ilan Volkov ha esdevingut un director versàtil, i les seves interpretacions del repertori habitual són molt cobejades en l’àmbit internacional. Fa molt temps que col·labora amb l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC, com a director principal des de l’any 2003 i com a principal director convidat des del 2009.

Volkov també és un representant dinàmic del panorama internacional de la música contemporània. Va impulsar el Festival Tectonics el 2012, que des d’aleshores ha esdevingut una de les celebracions més variades i lloades de la música més innovadora, amb edicions del festival a Adelaide, Oslo, Nova York, Tel-Aviv, Cracòvia, Atenes, Glasgow i Reykjavík. El 2020 va ser cofundador de la Fundació I&I amb Ilya Gringolts per donar suport al desenvolupament i la interpretació de la música contemporània.

El repertori que Volkov interpreta amb diversos conjunts és molt ampli, i sovint actua als principals festivals del món, com el de Salzburg, el d’Edimburg, els Proms de la BBC, el de Lucerna, el festival Unsound de Cracòvia, el Musikprotkoll i el de Berlín. Entre el 2011 i el 2014, va ser director musical i director principal de l’Orquestra Simfònica d’Islàndia.

Volkov, que se sent igualment còmode en l’àmbit operístic, ha interpretat òperes com Eugeni Oneguin de Txaikovski, per a l’Òpera de San Francisco, Somni d’una nit d’estiu de Britten, al Festival de Glyndebourne, Peter Grimes per a l’Òpera Nacional de Washington i el Festival de Glyndebourne i La importància de ser Frank de Gerald Barry, al Lincoln Center amb la Filharmònica de Nova York, entre d’altres. Recentment ha dirigit la nova creació de Samir Odeh-Tamimi, L’Apocalyspe Arabe, per al Festival d’Ais de Provença 2021.

La variada discografia de Volkov comprèn partitures de ballet i un enregistrament que va guanyar un premi Gramophone amb les obres completes per a piano i orquestra de Britten, en tots dos casos per a Hyperion, com també un estudi molt lloat per la crítica de les tres Odes fúnebres de Liszt amb l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC. Té un podcast a la ràdio Halas, on aprofundeix en els seus vastos gustos musicals i entrevista companys de professió.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?