Isabelle Ruf-Weber

Isabelle Ruf-Weber ©Roman Beer
BIOGRAFIA

Després de treballar com a mestra durant tres anys, Isabelle Ruf-Weber va començar la seva formació professional en direcció d’orquestra de vent el 1985 a la Universitat de Música de Lucerna, estudis que va finalitzar el 1989 amb matrícula d’honor. El mateix any, se li va atorgar un diploma de professora de flauta travessera.

Va completar la seva educació musical a la Universitat de Michigan en direcció d’orquestra i amb Sylvia Caduff a Lucerna en direcció coral. També va realitzar diversos  màsters a l’estranger i un postgrau en direcció amb Johannes Schlaefli a la Universitat de les Arts de Zuric.

Isabelle Ruf-Weber és una artista de ment oberta i de gran versatilitat, fet que li permet dirigir orquestres molt diverses. Va dirigir l’orquestra de vent FM Neuenkirch durant 25 anys, del 2000 al 2003 va assumir també la direcció de l’orquestra Sursee i, més tard, del 2003 al 2007, l’Associació d’orquestra Malters (Suïssa). Va ser directora artística de l’Orquestra de Vent de Baden-Württemberg durant 12 anys, fins al 2013, i directora musical de l’Orquestra de Vent Landwehr de Friburg, fins al 2017.

Ha estat directora titular i directora de producció del Teatre Municipal de Sursee (Suïssa) durant 20 anys intensos, exitosa tasca que va finalitzar el passat març de 2022.

Col·labora amb diverses orquestres juvenils, en particular amb la National Youth Harmony i la Youth Music of South Tirol, i amb diversos projectes orquestrals com a directora convidada i pedagoga musical.

En el camp de la docència, treballa per a la formació i el desenvolupament de jurats i directors i és professora convidada de la Bundesakademie de Trossingen (Alemanya). També va impartir classes de direcció d’orquestra de vent a la Universitat de Música de Lucerna del 2009 al 2014.

El 2017 li van atorgar el Premi Stephan Jaeggi en reconeixement al seu compromís al servei de la música de vent suïssa.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?