Jack Quartet

Jack Quartet ©Beowulf Sheehan
BIOGRAFIA

El Quartet JACK és un dels grups més aclamats, reconeguts i respectats de l’actualitat, que ha mantingut un compromís infrangible amb la seva missió d’interpretar i encarregar obres noves, així com conrear un sentit cada vegada més obert cap a la música clàssica contemporània.

El quartet ha treballat amb compositors contemporanis com Julia Wolfe, George Lewis, Chaya Czernowin, Helmut Lachenmann, Caroline Shaw i Simon Steen-Andersen, i entre les seves vinents estrenes i les recents figuren obres de Tyshawn Sorey, Sabrina Schroeder, John Luther Adams, Clara Iannotta, Philip Glass, Catherine Lamb, Lester St. Louis i John Zorn. La iniciativa d’accés total de JACK, JACK Studio, encarrega cada any a una selecció d’artistes que, amb els recursos que reben, desenvolupin obres noves que seran interpretades i gravades pel quartet.

JACK ha actuat amb èxit de crítica al Carnegie Hall i el Lincoln Center (Estats Units), a la Filharmònica de Berlín i la Filharmònica de Colònia (Alemanya), al Wigmore Hall (Regne Unit), al Muziekgebouw aan ’t IJ (Països Baixos), al Louvre (França), al Festival de Lluerna (Suïssa), a la Biennal de Venècia (Itàlia), al Suntory Hall (Japó), al Festival d’Arts de Bali (Indonèsia), al Festival Internacional Cervantí (Mèxic) i al Teatro Colón (Argentina).

Entre les seves desenes de llançaments, l’àlbum del segell Cold Blue Music, Everything That Rises, de John Luther Adams, va ser elogiat com “una interpretació sàvia i eloqüent” pel San Francisco Chronicle; el seu àlbum conceptual Imaginist amb els Le Boeuf Brothers va ser nominat a un premi GRAMMY el 2018, i el seu complet Xenakis: String Quartets va ser nomenat un dels “Millors enregistraments de l’any” per TimeOut New York. Altres àlbums inclouen música de Helmut Lachenmann, Du Yun, Amy Williams, Elliott Sharp, Hannah Lash i Horatiu Radulescu, entre d’altres.

Compromesos amb l’educació, JACK és el quartet resident de la Mannes School of Music, que acull el JACK Frontiers Festival. També imparteixen classes al New Music on the Point, un festival de música de cambra contemporània a Vermont per a joves intèrprets i compositors, i al Banff Centre for Arts and Creativity. JACK manté una llarga relació amb el Programa de Residència per a Quartets de Corda de la Universitat d’Iowa, així com amb l’Acadèmia del Festival de Lluerna.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?