Jakob Lehmann

Jakob Lehmann ©Nick Gilbert
BIOGRAFIA

Jakob Lehmann és un jove músic que gaudeix d’una creixent demanda com a director. Enèrgic i inspirador, treballa amb orquestres com la Simfònica de Bochum (Alemanya), l’Orquestra de l’Òpera Nacional de Lorraine (França), la Filharmònica Jove del Nord d’Alemanya, l’Orkiestra Historyczna (Orquestra Històrica, Polònia), l’Orquestra Romantic & Classical d’Austràlia, i amb solistes com Lioba Braun, Véronique Gens, Tobias Koch, Sergey Malov i Chouchane Siranossian.

És director artístic d’Eroica Berlin, una orquestra de cambra que va fundar el 2015 i que va actuar a l’Elbphilharmonie d’Hamburg per primera vegada el 2020. El grup està format per joves músics de Berlín i se centra en traduir els impulsos i inspiracions de la interpretació d’època per a instruments moderns.

Lehmann és també director artístic associat del Teatre Nuovo, el festival d’òpera més nou de Nova York, que aporta nova llum a l’òpera romàntica italiana antiga. Treballa en estreta col·laboració amb joves cantants i instrumentistes al costat de el director artístic Will Crutchfield. La premsa va descriure la seva direcció de l’Stabat Mater de Rossini el 2019 com “una revelació”.

La seva discografia en contínua expansió abasta una àmplia gamma de repertori en reconeguts segells. Dos dels seus àlbums van ser guardonats amb un Premi Internacional de Música Clàssica el 2019.

Des 2015, Jakob ha treballat com a concertino de nombroses orquestres històriques i modernes com B’Rock, Camerata Salzburg, Capella Augustina, Le Concert des Nations i Symfonieorkest Vlaanderen amb directors com René Jacobs, Alondra de la Parra, Kristiina Poska, Jordi Savall, Steven Sloane i Andreas Spering.

A partir de 2021, es concentrarà per complet en la direcció musical, amb la batuta o l’arc del violí, i la música de cambra.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?