Jennifer Johnston

Jennifer Johnston ©Jennifer Johnston
BIOGRAFIA

Jennifer Johnston va formar part del programa Artista de Nova Generació de la BBC i es va graduar a la Universitat de Cambridge i el Reial Conservatori de Música de Londres. Té una relació especial amb l’Òpera Nacional de Baviera i ha actuat, entre altres, a la Scala de Milà i el Festival d’Ais de Provença.

Concertista prolífica, ha actuat amb molts dels directors més destacats del món com Gardiner, Welser-Möst, Rattle, Kalmar, Petrenko, Dausgaard, Zinman, Lintu, De la Parra, Marin, Slatkin, Harding, Adès, Kanellakis, Letonja, Brabbins o Adams. I ha treballat amb les orquestres de més renom internacional com la Filharmònica de Berlín, la Simfònica de Londres, l’Orquestra Revolucionària i Romàntica al Proms de la BBC, la Reial Orquestra Filharmònica d’Estocolm, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, la Reial Orquestra Filharmònica de Liverpool, l’Orquestra Filharmònica de la BBC, l’Orquestra Nacional de Gal·les de la BBC, l’Orquestra Simfònica de Viena, l’orquestra Philarmonia, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Finesa, l’Orquestra de Cleveland, l’Orquestra Nacional de Lió, la Reial Orquestra Nacional d’Escòcia, l’Euskadi Orkestra, l’Orquestra Simfònica d’Hamburg,  l’Orquestra Simfònica de Bournemouth, l’Orquestra Filharmònica de Bergen, l’Accademia di Santa Cecilia i l’Orquestra de la Gewandhaus, entre d’altres.

Els seus concerts s’emeten periòdicament a la Ràdio 3 de la BBC. L’emissió més recent ha estat «All About the Girl» (Tot sobre la noia), acompanyada pel pianista Baillieu des del City Halls de Glasgow. La seva àmplia discografia inclou la publicació del seu primer àlbum com a solista A Love Letter to Liverpool (Cartad’amor a Liverpool), amb el segell Rubicon, i l’arranjament que Payne va fer de les Four Last Songs (Les quatre darreres cançons) de Vaughan Williams amb l’Orquestra Simfònica de la BBC i la direcció de Brabbins per a Albion Records, que va estrenar al Proms de la BBC amb la mateixa orquestra i Vänska a la direcció i que va rebre una nominació als premis Grammy. Properament encarnarà la Senyora Sedley en una nova producció de Peter Grimes de Britten i Brigitte a Die tote Stadt (La ciutat morta) de Korngold a l’Òpera Nacional de Baviera. A més, interpretarà la Novena simfonia de Beethoven i el paper de Judith a A kékszakállú herceg vára (El castell de Barbablava) de Bartok, sota la batuta de Hindoyan i acompanyada per la Reial Orquestra Filharmònica de Liverpool, i també la Tercera simfonia de Mahler, amb la direcció de Makela i l’Orquestra Filharmònica d’Oslo a Noruega i París.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?