Joan Magrané

Joan Magrané ©May Zircus
BIOGRAFIA

Nascut a Reus el 1988, s’inicià en la composició de la mà de Ramon Humet. Posteriorment es perfeccionà a l’ESMUC de Barcelona amb Agustí Charles, a Graz amb Beat Furrer i al Conservatori de París amb Stefano Gervasoni. Ha estat lauréat de la Vila Medici de Roma, membre de la Casa de Velázquez de Madrid, compositor resident de La Pedrera (2018/2019), del Palau de la Música Catalana (2019/2020) i del Centro Nacional de Difusión Musical amb seu a Madrid (2020/2021). La present temporada és compositor resident de L’Auditori de Barcelona (2021/2022).

La seva música ha estat interpretada per orquestres, grups i solistes com ara l’Ensemble Intercontemporain, el Quatuor Diotima, l’Orquesta Nacional de España, l’OBC, l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC, l’Orquesta de la RTVE, Les éléments, el Quartet Gerhard, el Quartet Cosmos, l’Azahar Ensemble, el Kebyart Ensemble, Carlos Mena, Gérard Caussé, Iñaki Alberdi, Joel Bardolet i Carles Marigó, entre d’altres, i en contextos com la Philharmonie de París, el Festival de Lucerna, el BOZAR de Brussel·les, el Heidelberger Frühling, el Gran Teatre del Liceu, el Festival de Peralada, L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, l’Auditorio Nacional de Madrid, el Grand Théâtre de Provence, el Festival de Torroella, les Nits de clàssica de Girona i la Fondation Royaumont, entre d’altres. En el camp de l’òpera ha presentat, amb el dramaturg Marc Rosich, Diàlegs de Tirant e Carmesina (amb Isabella Gaudí, Anna Alàs i Josep Ramon Olivé, direcció musical de Francesc Prat i espai escènic de Jaume Plensa), una coproducció d’Òpera de Butxaca i Nova Creació, el Festival de Peralada i el Gran Teatre del Liceu. La seva obra escènica Intérieur (sobre la peça homònima de Maurice Maeterlinck) s’estrenà l’octubre del 2021 al Théâtre du Châtelet de París.

Ha estat guardonat amb diversos premis entre els quals destaca el XXXI Premi Reina Sofía de Composició Musical, Fundació de Música Ferrer-Salat. Les seves obres estan editades per les Éditions Durand i per Ficta.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?