Joana Gomila

BIOGRAFIA

Cantant, compositora i int√®rpret, publica el seu primer √†lbum Folk Souvenir,¬†on¬†explora els ecos i les resson√†ncies de la m√ļsica popular de Mallorca, cantant tonades i teixint sonoritats properes al jazz i a la m√ļsica improvisada, amb Santi Careta, Laia Vall√®s, √Älex Reviriego i Arnau Obiols.¬†Folk Souvenir va rebre el¬†premi Ciutat de Palma Bonet de Sanpedro (2108)¬†i el¬†Premi Rossell√≥-P√≤rcel (2017)¬†de l’Obra Cultural Balear.

Arrel de Folk Souvenir i gr√†cies a una trobada proposada per L’Auditori de Barcelona amb la ballarina Lali Ayguad√©, creen l’espectacle¬†Sa Mateixa¬†(2018), amb Mag√≠ Serra, Laia Vall√®s i Santi Careta.

Com a cantant i int√®rpret, ha format part de nombrosos projectes esc√®nics com¬†Medea¬†d’Andr√©s Lima i Aitana S√°nchez-Gij√≥n¬†(Teatro de la Ciudad, 2015), amb m√ļsica de Jaume Manresa;¬†Negret de Guinea¬†(Corcada Teatre 2011, premi Esc√®nica a millor espectacle musical 2012);¬†Siau Benvingut¬†(Teatre Principal de Palma, 2009);¬†P√®l al Pit¬†(Corcada Teatre 2008, Premi B√≤til 2008), entre d’altres. Tamb√© √©s cantant, int√®rpret i compositora de l’espectacle¬†Esquerdes, de la cia. de circ contemporani¬†Hotel iocandi,¬†amb qui han obtingut el premi Zirk√≤lica 2015 a millor espectacle. Han girat per Europa i √Äsia.

Ha composat, entre¬†d’altres,¬†la m√ļsica i l’espai¬†sonor¬†de l’espectacle¬†Las Much√≠simas¬†(cia.¬†Mariant√≤nia Oliver), de¬†Here¬†(col¬∑laboraci√≥¬†entre els ballarins¬†Lali Ayguad√© & Guilhem Chatir), o de la pe√ßa de dansa¬†Remor, de la cia.¬†Res de Res & Joan Miquel Artigues¬†(guardonada amb el Total Theatre¬†Award del Fringe Festival Edimburg 2012).

Canta amb¬†la Rufaca Folk Jazz Orchestra,¬†la Big Band de Sergi Verg√©s, amb arranjaments i direcci√≥ de Verg√©s, (Beatus Ille, 2017, SeedMusic). Col¬∑labora sovint amb m√ļsics de l’escena del jazz actual de Barcelona com Iago Aguado, Toni Vaquer, Celeste Al√≠as, Marcel¬∑l√≠ Bayer o Pep Garau. Col¬∑labora com a contrabaixista amb la cantautora¬†Lu Rois¬†(Clarobscur, 2017). Ha col¬∑laborat en el darrer disc de¬†Joan Miquel Oliver, Elektra. Tamb√© col¬∑labora en el disc El perfum dels vegetals de¬†Miquel Serra.

Ha experimentat amb el m√≥n de la poesia i les arts esc√®niques amb projectes com Espiral d’Embulls, Mula Morta, o el col¬∑lectiu P√®l Capell. Ha format¬†part d’Espiral d’Embulls (premi RNE 4 Disc Catal√† de l’Any 2004 per L’edat de pl√†stic), de¬†Projecte d’Efak (homenatge al cantant i poeta Guillem d’Efak), de¬†Corcada Teatre (P√®l al pit, Negret de Guinea, etc.). Ha cantat tamb√© amb la¬†Big Band del Liceu, Trispol Swing o Trio Cruzat, entre d’altres.

El 2014 es gradua en cant jazz al Conservatori Superior del Liceu i al Souza Lima de Brasil, on ha après de mestres com David Mengual, Celeste Alías, André Marques, Albert Bover, Sergi Vergés o Ramon Prats. Ha estudiat a São Paulo (gràcies a una beca AIE) i és també llicenciada en Història de l’Art.

ATENCI√ď

Aquest concert √©s gratu√Įt per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L‚ÄôAuditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom√©s has d‚Äôintroduir les teves credencials. Si no √©s aix√≠, registra‚Äôt abans.

ATENCI√ď

Has acabat de veure la previsualitzaci√≥ del v√≠deo. Si vols veure el v√≠deo sencer, el pots comprar individualment (video_price‚ā¨), o comprar una subscripci√≥ amb acc√©s il¬∑limitat als concerts des de 7,99‚ā¨ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 ‚ā¨ AL MES

Est√†s a punt d'adquirir aquest v√≠deo per video_price ‚ā¨. T'informem que et pots subscriure per 7,90‚ā¨ al mes i gaudir de tots els continguts amb acc√©s il¬∑limitat. Vols continuar amb aquesta transacci√≥?