Joana Gomila

BIOGRAFIA

Cantant, compositora i intèrpret, publica el seu primer àlbum Folk Souvenir, on explora els ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca, cantant tonades i teixint sonoritats properes al jazz i a la música improvisada, amb Santi Careta, Laia Vallès, Àlex Reviriego i Arnau Obiols. Folk Souvenir va rebre el premi Ciutat de Palma Bonet de Sanpedro (2108) i el Premi Rosselló-Pòrcel (2017) de l’Obra Cultural Balear.

Arrel de Folk Souvenir i gràcies a una trobada proposada per L’Auditori de Barcelona amb la ballarina Lali Ayguadé, creen l’espectacle Sa Mateixa (2018), amb Magí Serra, Laia Vallès i Santi Careta.

Com a cantant i intèrpret, ha format part de nombrosos projectes escènics com Medea d’Andrés Lima i Aitana Sánchez-Gijón (Teatro de la Ciudad, 2015), amb música de Jaume Manresa; Negret de Guinea (Corcada Teatre 2011, premi Escènica a millor espectacle musical 2012); Siau Benvingut (Teatre Principal de Palma, 2009); Pèl al Pit (Corcada Teatre 2008, Premi Bòtil 2008), entre d’altres. També és cantant, intèrpret i compositora de l’espectacle Esquerdes, de la cia. de circ contemporani Hotel iocandi, amb qui han obtingut el premi Zirkòlica 2015 a millor espectacle. Han girat per Europa i Àsia.

Ha composat, entre d’altres, la música i l’espai sonor de l’espectacle Las Muchísimas (cia. Mariantònia Oliver), de Here (col·laboració entre els ballarins Lali Ayguadé & Guilhem Chatir), o de la peça de dansa Remor, de la cia. Res de Res & Joan Miquel Artigues (guardonada amb el Total Theatre Award del Fringe Festival Edimburg 2012).

Canta amb la Rufaca Folk Jazz Orchestra, la Big Band de Sergi Vergés, amb arranjaments i direcció de Vergés, (Beatus Ille, 2017, SeedMusic). Col·labora sovint amb músics de l’escena del jazz actual de Barcelona com Iago Aguado, Toni Vaquer, Celeste Alías, Marcel·lí Bayer o Pep Garau. Col·labora com a contrabaixista amb la cantautora Lu Rois (Clarobscur, 2017). Ha col·laborat en el darrer disc de Joan Miquel Oliver, Elektra. També col·labora en el disc El perfum dels vegetals de Miquel Serra.

Ha experimentat amb el món de la poesia i les arts escèniques amb projectes com Espiral d’Embulls, Mula Morta, o el col·lectiu Pèl Capell. Ha format part d’Espiral d’Embulls (premi RNE 4 Disc Català de l’Any 2004 per L’edat de plàstic), de Projecte d’Efak (homenatge al cantant i poeta Guillem d’Efak), de Corcada Teatre (Pèl al pit, Negret de Guinea, etc.). Ha cantat també amb la Big Band del Liceu, Trispol Swing o Trio Cruzat, entre d’altres.

El 2014 es gradua en cant jazz al Conservatori Superior del Liceu i al Souza Lima de Brasil, on ha après de mestres com David Mengual, Celeste Alías, André Marques, Albert Bover, Sergi Vergés o Ramon Prats. Ha estudiat a São Paulo (gràcies a una beca AIE) i és també llicenciada en Història de l’Art.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?