Johan Dalene

Johan Dalene ©Mats Bäcker
BIOGRAFIA

El violinista de 21 anys, Johan Dalene, està causant impacte en l’escena internacional, i ja ha actuat amb les principals orquestres i en importants sales tant a Suècia com a l’estranger. Recentment ha guanyat el Premi al Solista Noruec, i el Primer Premi del prestigiós Concurs Carl Nielsen 2019, que va ser transmès a tot el món a través de medici.tv.

L’agenda de Dalene per a les properes temporades inclou actuacions amb les principals orquestres escandinaves i debuts amb l’Orquestra de la Gewandhaus de Leipzig amb Sakari Oramo, la Filharmònica Txeca amb Semyon Bychkov i la Konzerthausorchester de Berlín amb Christoph Eschenbach, així com recitals en solitari al Wigmore Hall de Londres i al Carnegie Hall de Nova York.

Recentment ha estat seleccionat Rising Star de l’Organització Europea de Sales de Concerts (ECHO), i durant la temporada 2021-22 oferirà recitals en solitari en algunes de les sales de concerts més prestigioses d’Europa. També va ser Artista de la Nova Generació de la BBC, des del 2019 fins al 2021, temps durant el qual va realitzar recitals, música de cambra i concerts amb les orquestres de la BBC, emesos per BBC Radio 3.

Grava exclusivament amb BIS. Va llançar el seu primer àlbum el 2019, amb els Concerts per a violí de Tchaikovsky i Barber amb l’Orquestra Simfònica de Norrköping. El seu segon disc amb música nòrdica per a recitals va veure la llum a la primavera de 2021 i va rebre el cobejat Editors Choice de la revista Gramophone i el prestigiós Diapason D’Or.

Johan estudia amb el professor Per Enoksson al Royal College of Music d’Estocolm, així com amb Janine Jansen. Ha rebut diverses beques de la Reial Acadèmia Sueca de Música, el Premi de la Fundació Håkan Mogren, el Sixten Gemzéus stora musikstipendium, el G.T.Bäckmans Kulturstipendium, el Norrköping Kommuns Kulturstipendium i el Rolf Wirténs Kulturpris. Toca un violí Stradivarius de 1736, cedit per la Fundació Benèfica d’Anders Sveaas.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?