José Antonio López

BIOGRAFIA

Els seus èxits recents cantant la Passió segons sant Mateu al Musikverein de Viena, Novena Simfonia a Hofburg (enregistrada per Alpha Classics) o Ein Deutsches Requiem al Bozar de Brussel·les i al Festival Casals de Puerto Rico, acredita el gran moment de José Antonio López. La seva carrera inclou, també, actuacions a sales com el Prinzregententheater de Munic, el Berwaldhallen d’Estocolm, la Filharmònica de Varsòvia, el Halle aux Grains, o el Theater an der Wien, a més de les principals sales espanyoles. Interpreta un repertori que va de Bach a Brahms, a més de les obres de Mahler i Britten, Simfonia Lírica de Zemlinsky, Rèquiem de Verdi i Gurrelieder de Schönberg, aquest darrer enregistrat pel segell Deutsche Gramophon. José Antonio López és molt actiu també en la interpretació del repertori contemporani.

Aquesta temporada debutarà al Barbican de Londres amb la BBC Symphony dirigida per Josep Pons, tornarà al Musikverein de Viena per interpretar la Passió segons sant Joan amb la Wiener Akademie i Martin Haselböck i cantarà la Missa en si menor de Bach amb La Cetra i Andrea Marcon en gira per Suïssa i Àustria.

La seva creixent activitat operística inclou la interpretació del rol principal d’El Público de Mauricio Sotelo al Teatro Real dirigit per Pablo Heras-Casado, els debuts recents com a Germont a La Traviata (Córdoba, Oviedo, Pamplona i Gijón), Jokanaan a Salomé al Festival de Mérida, Amonasro a Aida, Iago a Otello o el rol principal de L’holandès errant a València. Recentment ha debutat al Teatro Bellas Artes de Mèxic. També ha cantat, entre d’altres, diverses òperes de Händel, a més de nombroses sarsueles. El 2018 va debutar amb el rol de Ford a Falstaff al Teatro de la Maestranza de Sevilla.

Ha estat dirigit per grans mestres com D. Afkham, G. Albrecht, A. Boreyko, I. Bolton, I. Fischer, L. Hager, M. Haselböck, P. Heras-Casado, C. Hoogwood, L. Maazel, A. Marcon, Sir N. Marriner, S. Mas, J. Mena, G. Noseda, V. Pablo Pérez, M. Pollini, J. Pons, C. Rouset, M. Suzuki, Y. Traub i A. Wit, entre d’altres.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?