José R. Pascual-Vilaplana

BIOGRAFIA

Nascut a Muro, estudia bombardí i piano a la Unió Musical de Muro (Alacant) i als Conservatoris d’Alcoi i València. Es forma com a director amb mestres com J. Cober, E. Corporon, K. Österreicher, Y. Yuhasa i H. Graf.

Ha dirigit diverses bandes com la Banda Nacional de Cuba, la Banda de la Marina Reial Holandesa de Rotterdam, les juvenils de Colòmbia, d’Holanda i de Baviera, les municipals de Buenos Aires i Montevideo, la de les Forces Armades d’Eslovènia, l’Aulos Wind Band de Suïssa, la Banda Simfònica de MUSIKENE i la Banda i Orquestra del CONSMUPA, així com d’altres bandes municipals espanyoles. També ha dirigit l’Orquestra Simfònica de Matanzas (Cuba), l’Orquestra de l’Accademia La Fenice (Venècia), la Simfònica de Castella i Lleó, de Múrcia, de Castelló, del Vallès, la Filharmònica de Gran Canària, la UCAM de Múrcia, la de Cambra Manuel de Falla i la Camera Musicae de Tarragona, entre d’altres.

Del 2001 al 2014 ha estat principal director de l’Orquestra Simfònica d’Albacete i des del 2015 és director artístic de la Banda Municipal de Bilbao. És director de l’Orquestra de Vents Filharmonia i principal director convidat de la Banda Simfònica Portuguesa de Porto.

Des de setembre del 2018 és el director titular de la Banda Municipal de Barcelona.

Guanyador dels premis de direcció del WMC Kerkrade 1997 (Holanda) i de l’EBBA Birmingham 2000 (Anglaterra), actualment també és professor de direcció de banda a les Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, professor convidat de l’ISEB de Trento i director artístic dels cursos de perfeccionament de l’Istituto Musicale Guido Alberto Fano de Spilimbergo (Itàlia). Com a compositor ha rebut nombrosos encàrrecs per a certàmens, festivals i solistes prestigiosos.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.


ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.


ATENCIÓ

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que fins el proper 15 de novembre et pots subscriure per només 1€ el primer mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?