Josep Caballé Domenech

Josep Caballé Domenech ©Okilling
BIOGRAFIA

Ha estat nomenat recentment Director Principal del Festival de Moritzburg (Alemanya) i es troba en la seva novena temporada com a Director Musical de la Colorado Springs Philharmonic (Estats Units). També ha ocupat el càrrec de Director General de l’Òpera i Staatskapelle de Halle (Alemanya), Director Artístic de l’Orquestra Filharmònica de Bogotà (Colòmbia), així com, la posició de Director Principal Convidat de la Norrköping Symphony a Suècia.

Caballé Domenech gaudeix d’una intensa carrera tant en el camp simfònic com operístic. Ha treballat amb orquestres de renom, com ara la Royal Philharmonic, amb la qual ha gravat la Trilogia de Respighi per al segell Onyx Classics, la Filharmònica de la BBC, Tonhalle Orchester Zurich, Hr-Sinfonieorchester, les simfòniques de la Ràdio de Baviera, de Bamberg, WDR, DSO Berlin, Dresden Festspielorchester, l’Orquestra Filharmònica Txeca, la Simfònica de Viena, Tonkünstler Symphony, la Simfònica Nacional de Bèlgica i la d’Anvers, LaVerdi Milano, la Filharmònica Reial d’Estocolm, la Simfònica de la Ràdio Sueca, l’Orquestra Nacional du Capitol de Toulouse, New Japan Philharmonic, i les orquestres simfòniques de Baltimore, Houston, San Antonio i Fort Worth, entre d’altres. És també un convidat freqüent de festivals internacionals de la talla d’Aspen, Texas, Chautauqua, Moritzburg i Granada.

Entre els compromisos recents cal destacar: la teatralogía de L’Anell del Nibelung de Wagner, L’Holandès errant, Aida, Tosca, Adriana Lecouvreur i Sweeney Todd a la Halle Opera; la Fanciulla del West, Pagliacci i Cavalleria Rusticana a l’Hamburg Staatsoper; Salomé, El Cavaller de la Rosa i Wozzeck al Teatro Mayor de Bogotà; debuts al Teatre de la Sarsuela de Madrid i el Teatro Real en concert amb Bryn Terfel; aparicions amb la Filharmònica de Nuremberg, Filharmònica de Dortmund, Tucson Symphony, Camera Musicae al Palau de la Música Catalana, la col·laboració amb Lang Lang i l’Orquestra de Palau de les Arts de València, i el concert amb Jo-Jo Ma a la gala-celebració del 90è Aniversari de la Colorado Springs Philharmonic Orchestra.

En la temporada actual Caballé Domenech apareix amb la Moritzburg Festival Orchestra a la Berliner Philharmonie, gira per Alemanya amb la Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, debuta amb l’Orquestra de València, Dortmund Philharmonic i Buffalo Philharmonic, i també torna a dirigir l’OSPA, l’Orquestra d’Extremadura, i l’ABAO en la producció de la Fanciulla del West.

Va néixer a Barcelona en el si d’una família de músics. A més d’estudiar piano, percussió, cant i violí, va completar els seus estudis de direcció d’orquestra a Viena, Suècia i Aspen. Entre els seus mentors figuren S. Comisiona, J. Panula, Sr. Zinnman o Sir C. Davis, que el va seleccionar com “Protégé” en el cicle inaugural del programa Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative 2002-03.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?