Josep Fuster

Josep Fuster ©May Zircus
BIOGRAFIA

Nascut a Castelló de la Ribera (València), va estudiar als Conservatoris Superiors de València i de Barcelona amb els professors V. Romero, J. Talens Sebastià, J. Panyella y J. Tordera.

És professor de clarinet i de música de cambra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) des de l’any de la seva creació, i membre de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) des de 1993.

Ha estat convidat a tocar en diferents orquestres simfòniques com l’Orquestra Nacional d’Espanya, la New American Chamber Orchestra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, l’Orquestra Camerata Mediterrània, l’Orquestra de Cadaqués, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra i l’Orquestra Simfònica de Tenerife, amb les quals ha participat en gires de concerts per Alemanya, França, Holanda, Itàlia, Estats Units i Japó.

En l’àmbit de la música de cambra, és cofundador dels grups Harmonia Quintet de Vent, Barcelona 216, Diabolus in Musica, Trio Cervelló i Kammart ensemble. La seva dilatada trajectòria en aquest camp ha propiciat la col·laboració amb nombroses agrupacions i intèrprets de reconegut prestigi com ara el Quartet Glinka, Quartet Quiroga, Orpheus Quartet, Solistes d’Ibercàmera, i els pianistes Albert Atenelle, Eulàlia Solé, Xavier Dolç, Àngel Puig, Astrid Steinschaden i Dolors Cano, entre d’altres. Amb la pianista Isabel Hernández ha gravat els CDs Música virtuosa per a clarinet i piano, vol. I, II, III i IV, les dues Sonates de Brahms i Homenatge a Weber i Rossini.

Ha gravat també l’obra integral per a clarinet del compositor Jesús Rodríguez Picó, ha estrenat el Quintet de la Sala de Llevant per a clarinet i quartet de corda de Xavier Benguerel, Clarinet concertino de Jordi Cervelló, Concert per a clarinet “Llums de l’Alba” de Zulema de la Creu i Fantasia per a clarinet, cordes i petita percussió de Juan Medina, obres que li han estat dedicades.

Ha realitzat diferents enregistraments per a Catalunya Música, RNE, Radio France i la Ràdio Holandesa, així com per als segells discogràfics Hyades Arts, Stradivarius, Edicions Moraleda, Anacrusi Contemporània, Columna Música i Ars Harmònica. Els seus dos enregistraments dels quintets per a clarinet i quartet de corda de Mozart, Weber, Krommer, Bärmann, Spohr i Reicha amb el Quartet Glinka han rebut les màximes consideracions per part de la crítica internacional.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?