Josep-Ramon Olivé

Josep-Ramon Olivé ©May Zircus
BIOGRAFIA

Baríton nascut a Barcelona, rep la Medalla d’Or de la Guildhall School of Music & Drama de Londres el 2017, així com el 1r premi del Händel Singing Competition el 2015 i el 2n premi del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España el 2011. També és nominat Oxford Lieder Young Artist el 2015, forma part del projecte Le Jardin des Voix de William Christie i Les Arts Florissants el 2017 i és seleccionat ECHO Rising Star el 2018. Comença els estudis de violoncel, piano i cant a l’Escolania de Montserrat. Posteriorment estudia direcció coral i cant clàssic a l’Escola Superior de Música de Catalunya i continua la seva formació vocal a la Guildhall School de Londres amb el professor Rudolf Piernay.

Josep-Ramon Olivé ha col·laborat amb orquestres com Le Concert des Nations, Les Arts Florissants, Hespérion XXI, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la London Händel Orchestra i L’Orchestra of the Age of Enlightenment, actuant a sales de concert i teatres com el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, el Concertgebouw d’Amsterdam, la Elbphilharmonie d’Hamburg, el Gran Teatre del Liceu, la Philharmonie de París, el Musikverein i el Konzerthaus de Viena, el Wigmore Hall i el Barbican Hall de Londres, i el Tchaikovsky Concert Hall de Moscou, i sota la batuta de grans directors com Jordi Savall, William Christie, Kazushi Ono, Giampaolo Bisanti, John Fiore, Laurence Cummings, Josep Pons i Victor Pablo Pérez.

Entre els rols que ha representat hi figuren Il Conte (Mozart Le nozze di Figaro), Mercutio (Gounod Roméo et Juliette), Schaunard (Puccini La Bohème), Masetto (Mozart Don Giovanni), Tarquinius (Britten The Rape of Lucretia), Kuligin (Janacek Katia Kabanova), Maximilian (Bernstein Candide) i Orfeo (Monteverdi L’Orfeo) entre d’altres. En la vessant del lied ha cantat els cicles Die schöne Magelone de Brahms, Lieder eines fahrenden Gesellen i Rückert Lieder de Mahler, Die schöne Müllerin i Winterreise de Schubert, Dichterliebe de Schumann, Histoires Naturelles de Ravel, La bonne chanson de Fauré i An die ferne Geliebte de Beethoven, entre d’altres.

De l’activitat dels últims anys en destaquen l’estrena d’obres dels compositors Salvador Brotons, Josep Vila i Casañas, Albert Guinovart, Joan Magrané, Johan Duijck, Raquel García-Tomás, Laurence Osborn i Alberto García-Demestres.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?