Juanjo Mena

Juanjo Mena ©Michal Novak
BIOGRAFIA

És un dels directors espanyols més reconeguts del circuit internacional. Actualment és director principal del Cincinnati May Festival. Ha estat director titular de la Filharmònica de la BBC, principal director convidat de l’Orquestra Filharmònica de Bergen i del Teatre Carlo Felice de Gènova, i director titular i artístic de l’Orquestra Simfònica de Bilbao.

Dirigeix ​​formacions tan prestigioses com les Filharmòniques de Berlín, Londres, della Scala (Milà), Oslo i Rotterdam, les Simfòniques de la Ràdio de Baviera, Bamberg, Ràdio Sueca, Nacional Danesa i NHK Tòquio, l’Orquestra Nacional de França, la Konzerthausorchester Berlin, la Tonhalle-Orchester Zürich i la Gewandhausorchester Leipzig.

Ha dirigit les orquestres nord-americanes més importants, com les Simfòniques de Chicago, Baltimore, Cincinnati, Mont-real, Pittsburgh i Toronto, les Filharmòniques de Nova York i Los Àngeles i les Orquestres de Cleveland, Minnesota, Philadelphia i Washington, entre moltes altres. Apareix regularment al capdavant de la Simfònica de Boston.

Amb la Filharmònica de la BBC ha protagonitzat gires per Alemanya, Àustria, Xina i Corea del Sud, Hongria, Croàcia, Eslovènia i Espanya, i té una presència estable en els prestigiosos BBC Proms londinencs.

Juanjo Mena ha realitzat diversos enregistraments amb la Filharmònica de la BBC per al segell discogràfic Chandos, els quals han obtingut grans crítiques per part de la premsa especialitzada. També ha gravat la Simfonia Turangalîla de Messiaen (Hyperion) amb la Filharmònica de Bergen, disc de referència segons la crítica especialitzada.

En 2016 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Música, en la modalitat d’Interpretació.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?