Julia Lezhneva

Julia Lezhneva ©Jaime Massieu
BIOGRAFIA

La carrera internacional de Julia Lezhneva va tenir un inici fulgurant als Classic Brit Awards 2010, al Royal Albert Hall de Londres, on va causar sensació amb la seva interpretació de Fra il padre (Entre el pare) de Rossini, convidada per Dame Kiri Te Kanawa.

El 2019 els seus debuts amb la Filharmònica de Berlín i el Musikverein de Viena van ser molt aplaudits. Va tornar a actuar a la Setmana de Mozart de Salzburg el 2020, aquesta vegada amb Le nozze di Figaro (Les noces de Figaro) de Mozart i la direcció de Sir András Schiff, i hi tornarà el 2023 per cantar Don Giovanni, de Mozart. El 2020 va actuar per primera vegada amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, sota la batuta de Herbert Blomstedt.

Entre els recitals de la temporada vinent, mereixen una menció especial el seu debut amb Concentus Musicus al Musikverein de Viena i la seva tornada a la Filharmònica de Munic. També tornarà al Festival d’Òpera Barroca de Bayreuth amb dues produccions, Polifemo i Carlo il Calvo, que van triomfar el 2020. A més, oferirà un gran nombre de concerts.

Julia Lezhneva és convidada habitual d’orquestres com l’Orquestra de la Gewandhaus de Leipzig, l’Orquestra Filharmònica de Cambra Alemanya de Bremen, l’Orquestra Mariinsky, l’Orquestra Nacional de Rússia, l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orquestra Evgeny Svetlanov, l’Orquestra Simfònica de Seattle i la Filharmònica de Seül. A més, la soprano treballa habitualment amb directors cèlebres com Adam Fischer, Giovanni Antonini, Herbert Blomstedt, Paavo Järvi, Vladimir Jurowski i Andrea Marcon.

El 2019 Lezhneva va ser artista resident del festival Kissinger Sommer. A més, és artista convidada al Festival de Salzburg, el Festival de Música de Schleswig-Holstein, el Festival de Lucerna, el Festival de Dubrovnik, el Festival de la Vézère, el Festival Sion, el Festival de Música de Nordland (Bodø, Noruega) i el Festival Tom Yeong (Corea), entre molts altres.

Lezhneva va néixer el 1989 a l’illa de Sakhalín, a la costa pacífica de Rússia, i va començar a cantar i tocar el piano amb cinc anys. Es va graduar a l’Escola de Música Gretxanínov i va continuar els seus estudis de piano i cant al Conservatori de Moscou. Amb 17 anys va atreure totes les mirades internacionals com a guanyadora del Concurs d’Òpera Ielena Obraztsova i un any després la van convidar a compartir escenari amb Juan Diego Flórez a l’obertura del Festival d’Òpera Rossini a Pesaro. El 2009 va guanyar el primer premi del Concurs Internacional de Cant Mirjam Helin a Hèlsinki i un any més tard va ser la participant més jove de la història del Concurs Internacional d’Òpera de París, en què també va quedar en primera posició. El 2011 la revista Opernwelt la va nomenar cantant jove de l’any pel seu debut a La Monnaie de Brussel·les. L’any següent va actuar a la cerimònia de les Victoires de la Musique Classique de París.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?