Kazushi Ono

BIOGRAFIA

La influència i la visió musicals de Kazushi Ono avarca i connecta diferents continents i cultures, amb càrrecs de director musical de l’Orquestra Simfònica Metropolitana de Tòquio (OSMT) i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), així com de director artístic del Nou Teatre Nacional de Tòquio (NTNT). En una extensa gira per Europa amb l’OSMT, el 2015 va visitar sis ciutats en onze dies. El 2019 va portar l’OBC al Japó amb una nova producció de Turandot per al NTNT. És un apassionat de la nova creació i ha encarregat un gran nombre d’obres i projectes. A iniciativa seva el NTNT va dedicar un cicle a compositors japonesos, que fins ara ha inclòs òperes com Asters, d’A. Nishimura (2019), i A Dream of Armageddon, de D. Fujikura, que s’estrenarà a Tòquio el novembre del 2020.

Ono es va consagrar internacionalment amb orquestres com l’Orquestra Simfònica de Londres, l’Orquestra Simfònica de la BBC, l’Orquestra Filharmònica de Londres, l’Orquestra de París, l’Orquestra de la Suisse Romande i l’Orquestra Simfònica de Houston. Del 2008 al 2017, va ser director principal de l’Òpera Nacional de Lió, i es va guanyar fama internacional amb interpretacions emblemàtiques d’obres com El jugador, de Prokófiev; Lulú, de Berg, i Parsifal, de Wagner. Entre els últims èxits operístics hi ha Jeanne d’Arc au Bûcher d’Honegger, amb la direcció de R. Castellucci, l’estrena el 2017 de Der Mieter (L’inquilí) d’A. Hermann, a l’Òpera de Frankfurt, i L’àngel de foc de Prokófiev, a Varsòvia i al Festival d’Aix-en-Provence (dirigit per M. Treliński).

Abans del seu nomenament a Lió, Kazushi va rellevar A. Pappano en la direcció musical del Teatre Real de la Monnaie (2002-2008). El 2017 va ser condecorat com a “Officier de l’ordre des Arts et des Lettres” per la ministra de Cultura de França Françoise Nyssen, i el gener del 2015 va rebre el prestigiós premi Asahi per la seva contribució al desenvolupament i el progrés de la societat nipona.

Gràcies a les empreses que donen suport al mestre Kazushi Ono:

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?