Kian Soltani

Kian Soltani ©Holger Hage & Deutsche Grammophon
BIOGRAFIA

Soltani va saltar al primer nivell de l’escena internacional després de debutar amb tan sols 19 anys al Musikverein de Viena i la Schubertiade de Hohenems. El 2013 va captar tota l’atenció com a guanyador del Concurs Internacional de Violoncel de Hèlsinki. El 2017, Soltani va guanyar el famós Premi Leonard Bernstein d’Alemanya i va rebre el prestigiós Premi al Jove Artista Credit Suisse.

Durant la temporada 2021-2022 Soltani ha actuat amb l’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, l’Orquestra Filharmònica Txeca, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena, l’Orchestra della Svizzera Italiana, l’Orquestra Simfònica de la WDR de Colònia i l’Orquestra Simfònica de Pittsburgh, entre d’altres. A més, s’embarcarà en una gira amb la West-Eastern Divan Orchestra i Daniel Barenboim, la Filharmònica de Sant Petersburg i Yuri Temirkanov, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena i Marin Alsop, i la Reial Orquestra Filharmònica de Londres i Vasily Petrenko.

Com a músic de cambra ha tocat recentment al Carnegie Hall i als Festivals de Salzburg i Lucerna. Ha ofert concerts al Wigmore Hall i a la Pierre Boulez Saal, i ha actuat juntament amb Daniel i Michael Barenboim interpretant els trios per a piano de Beethoven en sales tan prestigioses com la Philharmonie de París, el Musikverein de Viena, el Southbank Centre de Londres i la Philharmonie im Gasteig de Munic.

Des del 2017 és artista exclusiu de Deutsche Grammophon, amb qui ha publicat diversos treballs. El seu últim llançament, Cello Unlimited, esva publicar el 2021.

Nascut a Bregenz, Àustria, el 1992 en el si d’una família de músics perses, va començar a tocar el violoncel amb quatre anys, i amb dotze anys va ser admès a l’Acadèmia de Música de Basilea. Guanyador d’una beca de la Fundació Anne-Sophie Mutter el 2014, va completar els estudis al Programa de joves solistes de l’Acadèmia Kronberg d’Alemanya i va rebre formació musical a la important Acadèmia Internacional de Música de Liechtenstein.

Kian Soltani toca el violoncel “London ex Boccherini” Stradivarius, cedit per la Beares International Violin Society.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?