La Grande Chapelle

La Grande Chapelle ©David Blazquez
BIOGRAFIA

La Grande Chapelle és un conjunt vocal i instrumental de música antiga amb vocació europea, amb l’objectiu principal de realitzar una nova lectura de les grans obres vocals espanyoles dels segles XVI a XVIII, amb especial predilecció per la producció policoral del Barroc. Alhora, té el propòsit de contribuir a la tasca urgent de recuperació del repertori musical hispà.

La Grande Chapelle ha actuat als principals cicles de l’Estat Espanyol i als festivals de Haut-Jura, Musica Sacra Maastricht, Laus Polyphoniae d’Anvers, Recontres musicals de Noirlac, Cervantino de Guanajuato, Ràdio France, Ribeauvillé, Saint-Michel a Thiérache, Saintes, Île-de-France, Van Vlaanderen, Lió, Herne, Cremona, Estocolm, La Valeta (Malta), Resonanzen de Viena, etc. o en les temporades de la Cité de la Musique de París, UNAM de Mèxic, deSingel (Anvers), Teatro Mayor (Bogotà) o Gran Teatro Nacional de Lima, entre d’altres.

Des de la seva fundació el 2005 i estimulat per la voluntat difondre el patrimoni musical hispà, va crear el seu propi segell, Lauda, ​​amb el que edita enregistraments acurats d’alt interès musical i musicològic, des d’una posició independent. Els principals eixos han estat: explorar la relació entre la música i la literatura dels Segles d’Or i recuperar la producció dels compositors espanyols més destacats del Renaixement i el Barroc, sempre amb primers enregistraments mundials, especialment a través de recreacions musicològiques que situen una determinada obra o autor en el seu context.

El 2010, va rebre el I Premi FestClásica (Associació Espanyola de Festivals de Música Clàssica), per la seva contribució a la interpretació i recuperació de música inèdita espanyola. Per la seva qualitat i la seva solvència artística, els discos de La Grande Chapelle / Lauda han obtingut guardons i premis nacionals i internacionals de reconegut prestigi al món de la música antiga, com ara dos Orphées d’Or (Acadèmia del Disc Líric de París, en 2007 i 2009), Segell de l’any dels Prelude Classical Music Awards 2007, 5 de Diapason, Disc Excepcional de Scherzo, Choc de Classica, Preis der deutschen Schallplattenkritik (PdSK), Editor’s Choice i Critic’s Choice de Gramophone.

Amb el suport de

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?