Le Consort

Le Consort ©Julien Benhamou
BIOGRAFIA

Format el 2016, Le Consort és un conjunt de música de cambra compost pels violinistes Sophie de Bardonnèche i Théotime Langlois de Swarte, la violista Louise Pierrard o la violoncel·lista Hanna Salzenstein i el clavecinista Justin Taylor, que interpreta música dels segles XVII i XVIII. Combina obres de compositors tan reconeguts com Corelli, Vivaldi i Purcell amb altres contemporanis menys coneguts com a Reali i Dandrieu. La seva interpretació es caracteritza per la creació de diàlegs amb els dos violins i el baix continu per desplegar una riquesa de contrastos entre vocalitat i virtuosisme. Le Consort reprèn la sonata a trio, la quinta esspencia de la música de cambra Barroca, i la interpreta amb un llenguatge personal, dinàmic i colorit.

El més destacat de la temporada que ve inclou aparicions en festivals com Gstaad Sommets Musicaux, el Festival de Música Antiga d’Innsbruck, Festival de Mecklenburg-Vorpommern, Philharmonie de París, La Seine Musicale, DeBijloke de Gant, Llums d’Antiga de Barcelona, ​​Sevilla (ICASS), Art Musica de Milà, Settimane Musicali Meranesi de Merano, Unione Musicale de Torí, Settimane Barrocche de Brescia, Teatre de Verona i el Festival Wonderfeel a Amsterdam.

El 2017, Le Consort va guanyar el Primer Premi i el Premi del Públic al Concurs Internacional de Música Antiga de la Vall del Loira, presidit per William Christie. Des de llavors ha estat convidat a actuar a París (Radio France Auditorium, Louvre Auditorium), l’Òpera de Dijon, el Festival de Pasqua de Deauville, l’Arsenal de Metz, el Festival MA de Bruges, el Festival Sablé, la Fundació Pau Casals, Anvers de Singel i al Festival Misteria Paschalia de Cracòvia. També van ser ensemble resident als festivals de Wallonie a Bèlgica el 2021.

El seu primer CD, Opus 1 (ALPHA Classics), dedicat a Jean-François Dandrieu i Corelli, va rebre un Diapason d’Or el 2019. Des de llavors han gravat Specchio Veneziano, amb obres de Reali i Vivaldi i han llançat dos enregistraments en col·laboració amb la mezzosoprano Eva Zaïcik, Venez, chère ombre, una col·lecció de cantates barroques franceses, així com un CD d’obres de Händel juntament amb la Royal Academy of Music de Londres. Le Consort està en residència al Banque de France, la Fondation Singer-Polignac i la Fondation de l’Abbaye de Royaumont.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?