Lionel Bringuier

Lionel Bringuier ©Simon Pauly
BIOGRAFIA

Amb poc més de trenta anys, Lionel Bringuier ha estat convidat per orquestres simfòniques i de cambra i per teatres d’òpera d’arreu del món. Molt conegut a Europa, ha ocupat càrrecs a l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, l’Orquestra Nacional de la Bretanya i l’Ensemble Orchestral de París, i recentment ha estat director musical a l’Orquestra de la Tonhalle de Zuric (2014–18).

Aquesta temporada continuarĂ  sent artista associat a l’Ă’pera de Niça, actuarĂ  com a director convidat amb la Simfònica de la BBC i de Houston, i tornarĂ  a Tonhalle de Zuric. TambĂ© dirigirĂ  les òperes Carmen de Bizet, a Bergen, i La flauta mĂ gica a Tòquio amb la Nikikai Opera Foundation.

Bringuier tambĂ© gaudeix d’una bona reputaciĂł als Estats Units, on ha treballat amb la Filharmònica de Los Angeles, la de Nova York aixĂ­ com amb les orquestres de Cleveland, Filadèlfia, Boston i San Francisco. A Ă€sia, ha dirigit regularment la Simfònica de Tòquio i ha col·laborat amb les Filharmòniques de SeĂĽl i MalĂ isia. TambĂ© ha conduĂŻt l’Orquestra Simfònica de Sydney i l’Orquestra Simfònica d’AustrĂ lia Occidental.

Col·labora regularment amb Yuja Wang, amb qui ha enregistrat el Concert per a piano de Ravel per al segell Deutsche Grammophon. Altres gravacions inclouen composicions de Chopin amb N. Freire (DG) i de Saint-Saëns amb R. Capuçon i G. Capuçon (Erato). Treballa braç a braç amb alguns dels instrumentalistes més extraordinaris del món, com ara L. Batiashvili, A-S. Mutter, Y. Bronfman, E. Ax, L. Ove Andsnes i J. Jansen.

Bringuier va estudiar violoncel i direcció al Conservatori de París, i va guanyar el prestigiós Concurs Internacional de Besançon per a Joves Directors tan sols un any després de graduar-se. Va ser nomenat Cavaller de l’Orde Nacional del Mèrit pel Govern francès i ha estat guardonat amb la Medalla d’Or de la ciutat de Niça.

ATENCIĂ“

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIĂ“

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?