Luca Guglielmi

Marco Borggreve ©Marco Borggreve
BIOGRAFIA

Amb una intensa activitat professional internacional com a intèrpret de clavicèmval, clavicordi, orgue i fortepiano, Luca Guglielmi ha col·laborat amb figures importants del panorama concertístic (J. Savall, C. Bartoli o Il Giardino Armonico). És també director de cor i d’orquestra, així com compositor i professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Ha estudiat clavicèmbal amb T. Koopman i P. Marisaldi, orgue amb V. Bonotto i piano amb E. Cassardo. Alumne de S. Pasteris i de G. Graden en direcció, va ser assistent d’A. Ros Marbà, V. Pablo Pérez, G. Antonini, G. von der Goltz i J. Savall. Després d’estudiar al Conservatori de la seva ciutat, el 1999 va ser seleccionat per al Curs Extraordinari de Direcció amb C. Maria Giulini.

Ha col·laborat com a clavecinista i organista amb l’Orquestra Simfònica Nacional de la RAI sota directors com J. Tate, R. Frübeck de Burgos, R. Abbado, R. King i T. Koopman. El 2001 va debutar com a director del Cor della RAI amb la Petite Messe Solennelle de Rossini a Torí i l’any següent va dirigir el Rèquiem de Mozart a Bolonya. El 2010 va debutar amb l’Orquestra Regional Toscana per invitació d’A. Bennici.

Gaudeix d’una gran activitat internacional com a solista de clavicèmbal i orgue, així com acompanyant artistes, entre els quals destaquen C. Bartoli, S. Mingardo, C. Prégardien, G. Carmignola, P. Pandolfo i J. Savall. Ha gravat més de cinquanta CDs per als segells discogràfics més prestigiosos. Els seus enregistraments de les Variacions Goldberg de Bach i de les Sonate per gravecembalo de Pasquini han estat guardonades amb el Diapason d’Or.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?