Ludovic Morlot

Ludovic Morlot ©Sim Canetty-Clarke
BIOGRAFIA

Director emèrit de la Simfònica de Seattle, Ludovic Morlot té al darrere nombroses col·laboracions amb músics de diversos gèneres, encàrrecs i estrenes mundials. Sota la seva batuta s’han publicat 19 gravacions amb el segell de la Seattle Symphony Media i l’orquestra va rebre cinc premis Grammy i la nominació a Orquestra de l’Any 2018 atorgada per Gramophone.

Aquesta temporada Morlot debutarà amb l’Orquestra de Filadèlfia i tornarà a dirigir l’Orquestra de Los Angeles, la Simfònica de la BBC, la Filharmònica de Seül, la Filharmònica de Bergen i la Simfònica de Viena. Fermament compromès a col·laborar amb músics joves, aquesta temporada dirigirà també orquestres estudiantils a la Universitat de Yale i a la Reial Acadèmia de Música de Londres, i tornarà a aparèixer al Festival d’Aspen.

Al llarg de la seva carrera ha dirigit orquestres de renom com la Filharmònica de Berlín, l’Orquestra Reial del Concertgebouw, la Filharmònica de Londres, la Filharmònica de Tòquio o la Simfònica de Melbourne, entre d’altres. Ha actuat als Proms de la BBC i als festivals Wien Modern o el d’Edimburg. Com a director artístic de l’Orquestra Nacional Juvenil de la Xina, el 2019 en va liderar la gira europea i, dos anys abans, havia fet de director als concerts inaugurals de la gira per Nova York i la Xina. Va ser director titular de La Monnaie durant tres anys (2012-2014), durant aquest període, va dirigir diverses produccions noves, com La clemenza di Tito, Jenůfa i Pelléas et Mélisande.

Format com a violinista, Morlot va estudiar direcció a l’Escola Pierre Monteux (Estats Units) i més tard a la Reial Acadèmia de Música i al Reial Col·legi de Música de Londres. És professor associat de l’Escola de Música de la Universitat de Washington a Seattle i va ser escollit membre de la Reial Acadèmia de Música el 2014.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?